körfezde halk ayaklandı

Körfez Tütünçiftlik Yeni Yalı Mahallesi’nde, Kahveler Durağı olarak bilinen noktada yer alan ve D-100 Karayolu üzerinden geçişi sağlayan üst geçide yıkıma gelen Karayolları ekipleri, vatandaş engeli ile karşılaştılar. Zabıtanın ve polisin aldığı önlemler sonrasında tutanak tutuldu ve ekipler geri döndüler.

Sabah saat 10.00’da Karayolları ekiplerinin yıkım için gelecekleri haberlerini alan Yeni Yalı Mahallesi sakinleri, üst geçit yanında beklemeye başladılar. Ekiplerin gelmesiyle ortam hareketlendi ve üst geçide asılan mahkeme kararı indirilmek istendi. Araya giren Körfez Belediyesi Zabıta ekipleri ve polis, buna izin vermedi ve karşılıklı görüşmeler yapıldı.

Görüşmeler sonrasında Körfez Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Gökkaya, yıkıma halkın engel olacağını ve ekiplerin can güvenliğini sağlayamayacaklarını belirtti. Tutulan tutanakta da bu dile getirildi ve Karayolları ekipleri belirtilmeyen bir tarihte, yeterli güvenlik önlemlerinin alınmasıyla gelmek üzere ayrıldılar. Bu sırada zabıta görevlileri karayolları araç ve elemanlarının yanında nöbet tutarak, halkın zarar vermesini engellediler.

2012 yılında yapıldı

Yeni yalı Üst Geçidi, 2012 yılında alınan bir kararla şu anda bulunduğu noktanın 20 metre İstanbul istikametine doğru ileri alınarak yenilenmişti. Bu olaydan sonra, köprünün evine çok yaklaştığını ve odasının gözüktüğünü söyleyen S.T. (80) adlı bayan, çocuklarıyla birlikte mahkemeye başvurarak, yıkım istemişti. 2015 yılında sonuçlanan kararla, Kocaeli 2. İdare Mahkemesi üst geçidin yıkımına karar vermişti. İki yakayı birleştiren ve her gün binlerce insanın kullandığı üst geçidin yıkımı iki yıldır engellenmeye çalışılıyor. Ailenin ikna edilmesi için üst geçidin kapatılmasına rağmen, taleplerinden vazgeçmeyen aile uygulamada diretiyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817