banner2779
banner2752
banner2750

Körfez’de Hayvanseverlere Seminer Düzenlendi
 Körfez’de hayvansever vatandaşlarımıza yönelik “ Sağlıklı Hayvan Yetiştirmek, Aşı takvimi ve Viral Hastalıklar, Zoonozlarla Mücadele, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği” konulu seminer düzenlendi.

Körfez Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen ve Körfez Belediyesi Veteriner Hekimi Arzu DeirhanErgeçtarafından verilen seminere  Orman ve Su İşleri 1. Bölge Müdürü Nevzat Algan, Gölcük Doğa ve Hayvan Aktivistleri Derneğiyöneticileri,Yerel Hayvan Koruma Gönüllüleri,  Körfezli hayvanseverler ve hayvan sahipleri katıldı.

Yapılan etkinlikte çok sevdikleri hayvanları daha iyi şartlarda bakabilmeleri, yavru ve yetişkin bakımı, ölümcül hastalıklara karşı yapılması zorunlu olan aşı uygulamaları, aşıların hangi hastalıklara karşı yapıldığı ve insanlara geçebilecek olan zoonoz hastalıklardan bahsedildi. Ayrıca evcil hayvanlara bakarken doğru bilinen yanlış uygulamalardan bahsedildi.

Orman ve Su İşleri 1. Bölge Şube Müdürü Nevzat Algan tarafından hayvansever vatandaşların soruları da yanıtlanan interaktif bir eğitimde, etkinliği düzenleyen Veteriner Hekim Arzu Demirhan Ergeç, insan sağlığını etkileyen en önemli faktörlerin hayvan ve doğa sağlığından geçtiğini, hayvanlarla insanlar arasında birbirlerine geçebilecek olan kuduz, uyuz, mantar ve paraziter hastalıklardan korunma yollarından ve teşhisinden bahsetti.

Hayvanlarla birlikte uyum içerisinde yaşamak için 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun düzgün bir şekilde uygulanması gerektiğini ve sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, aşılanması ve küpelenmesinin sağlanması için gönüllülerle işbirliği içerinde olunması gerektiğini ifade eden Ergeç dünyanın daha yaşanılır bir yer olması doğadaki tüm canlıların huzurlu ve sağlıklı olmasledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Songül 10 yıl önce

tebrikler...
körfez belediyesi başarılarına bir yenisini daha ekledi. belediyenin çalışkah ve bir okadarda başarılı vt. hekimi arzu demirhan ergeç, çok güzel
bir projeye imzta atmış.bu genç veterinere yolunda başarılar dilerim.

Avatar
hayvan aktiivisti 10 yıl önce

korfez belediyesini ornek davranisi ile kutlarim tum kocaeli belediyelerin bu tur etkinlikler yapip halki bilinclendirme calismalarinin sayilarinin arttirilmasi gerekir. korfez her konuda oldugu gibi bu konuda da onder ve ornektir

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751