banner2779
banner2752
banner2750

KÖRFEZ’DE İŞYERLERİ “ATIK YÖNETİMİ” KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRDİ
  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü, Körfez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile birlikte Körfez ilçesindeki ihtiyaç duyulan noktalara atık biriktirme konteynerleri kontrol edilerek ekipmanlar koydu. Ayrıca ekipler bazı imalathanelerde atık yönetimine yönelik ziyaretlerde bulunarak bilgilendirmelerde bulundu.

 

GERİ KAZANIM

Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğü atık yönetimi çalışmaları Körfez İlçesindeki 20 Mahallenin, cadde ve sokaklarında, okullarda, marketlerde, işyerleri ve ticarethanelerde hayata geçirildi. Söz konusu noktalarda evsel atık, ambalaj atığı, atık pil, bitkisel atık yağ, elektronik atık, cam ambalaj atığı konteynerleri-kumbaraları kontrol edilerek geri kazanımın önemi konusunda paydaşlar bilgilendirildi

 

ATIK YÖNETİMİ KONTROLÜ

Ayrıca, bölgede faaliyet gösteren oto-halı yıkama, lastik tamirhaneleri, elektrik-elektronik tamircileri, kapı/pencere imalathaneleri işyerlerinde oluşan tüm atıkların yönetimine dair kontrollerde bulunuldu. Üretim-tüketim ve hizmet faaliyetleri sonucunda oluşan atıkların mevzuatta belirtilen standart ve yöntemlere uygun olarak geri kazanılması-bertaraf edilmesi gerekliliği konusunda atık üreticileri bilgilendirildi.

 

SAHA ÇALIŞMASI YAPILDI

Yapılan bu saha çalışması ile Körfez İlçesindeki vatandaşlarımızın atık yönetiminde, daha kaliteli ve hızlı hizmet almaları için yapılması gerekenler belirlenerek, özellikle ambalaj atıklarının toplama sisteminde iyileştirme yapılması sağlandı. Yapılan bilinçlendirme çalışmaları ile vatandaşların kaynakta ayrı toplama ve geri dönüşüm konularında farkındalığının arttırılması, böylelikle bu faaliyetlerin etkinliğinin artmasına katkı sağlandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751