Körfez’de Kafaları Karıştıran İhale..!

 İhaleye 6 firma katıldı ve 305 bin 229 lira muhammen bedel olarak tespit edilen rakamın üçte biri oranında teklif veren ABC Reklam firması  ihaleyi 105.555 TL bedelle aldı.

 Aynı firma geçtiğimiz hafta yapılan Promosyon İhalesinde 128.000 TL. Muhammel Bedel tespit edilen ihalede  tekfii verip   ihaleye katılmamıştı. İhaleyi Matbaam Gazetecilik ve Reklam Firması 45.400 TL ye almıştı.

Bugün yapılan ihalede ise İhaleye katılan firmalardan Fikir Ajans 239.900 TL. , Brandant 286.000 TL, İspak 251.950 TL. , Matbaam Gazetecilik ve Reklam Burhan Yarar  278.400 TL., Coşkun Branda 144.000 TL. Teklif verdi.

KAMU YANILTILIYOR MU?

İhalenin geçen sene bu çalışmaları daha fazla kalem ürünle, daha yüksek fiyata alan firmanın da katılmasına rağmen, muhammen bedelin üçte birine verilmesi katılan firmaları şok etti.

Geçen sene daha fazla kalem hizmete 145 bin lira, bu sene ise 9 kalem hizmete 105 bin lira verildiğini belirten firmalar, yapılacak işleri yakından takip edeceklerini söylediler. Kalite ve hizmet temininde şartnamelere uyulmaması halinde tepki göstereceklerini belirten firmalar, maliyetin bile altında olan rakama ihale teklifinin nasıl verildiğini anlayamadıklarını söylediler.

Bu rakamın kurtarması halinde geçen sene verilen fiyatın incelenmesi gerektiği, aksi halde de bu sene verilen fiyatın ve hizmetin yakından takip edilmesinin kamu ve belediye menfaati açısından önemli olacağı ifade edildi. Ayrıca ihaleye katılan firmalar muhammel bedel teklifinde kamu görevlilerini yanıltan bu firmadan bundan sonra teklif alınmamasını talep ediyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817