KÖRFEZ’DE KAYIP ŞAHIŞ BULMA ORANI %98
 KÖRFEZ’DE KAYIP ŞAHIŞ BULMA ORANI %98

Körfez İlçe Emniyet Müdürü Coşkun Opak çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.Opak '' Körfez’de Kayıp Şahıs Kalmasın” adlı projesinin sonuçlarını açıklamak üzere Yarımca Polis Karakolu’nun yeni toplantı salonunda basın ve muhtarlar ile bir araya geldi.

Ahmet YARAR

 

2012’de KAYIP OLAN 100 KİŞİDEN 98’i BULUNDU

Yarımca Polis Karakolunun yeni toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Körfez İlçedeki Muhtarlar ve basın mensupları eksiksiz katıldı. Düzenlenen toplantıda konuşan Opak Körfez’de 2012 senesinde 100 kişinin kaybolduğu ihbarını aldıklarını, proje kapsamında bu kayıp şahısların 98’ini bulup ailelerine teslim ettiklerini vurguladı. 2013’te ise 39 olan kayıp sayısından 33’ünü bulduk. Körfez İlçe Emniyet Müdürü Coşkun Opak emniyet güçlerinin olay her ne olursa olsun toplum desteğine ihtiyaçlarını olduğunu belirtti. Konuşmasına devam eden Opak;” Biz emniyet görevlileri olarak her türlü olaydan sorumluyuz. Ancak bizim ürettiğimiz projelere halkımızın da destek vermesi gerekiyor ki başarımız en üst konuma yerleşsin. Her vatandaş bir polis görevini vicdanında üstlenirse ilçemizde aydınlanmamış tek bir olay bile kalmaz.

AİLE BASKISI YÜZÜNDEN KAÇIYORLAR
Körfez’de 2012 senesinde 100 kişinin kaybolduğu ihbarını aldık. Körfez ilçe emniyet olarak bu kayıp şahısların 98’ini bulup ailelerine teslim ettik. Evden kaçış yada kaybolma sebeplerini araştırdık. Kayıp olan vatandaşların bir çoğunun evindeki aile baskısı ve huzursuzluk nedeniyle bir kurtuluş yolu olarak gitmeye çalıştıklarını öğrendik. '' Körfez’de Kayıp Şahıs Kalmasın” adlı projemizin içerisinde yer alan, kayıp şahıs bulunduktan sonra gerekli psikilojik yardım ve desteğimizi de gösteriyoruz.

PSİKOLOJİK DESTEK VERİYORUZ
Kaybolan yada herhangi bir sebeple evinden ayrılan ailesine küsen vatandaşımızın bulunmasında kullanacağımız sistemleri de değiştirdik. Bunlar sırasıyla; mahalle muhtarlarından yardım alınacak. Mahalle muhtarlarına bağlı olarak tanıdıkları ve arkadaşları araştırılacak. Özel ve devlet bankalar ve sistemleri, yurt dışı giriş ve çıkış kontrolleri, kahvehaneler, SGK sistemleri, hastaneler ve özel poliklinikler ve daha saymadığım bir çok özel ve devlet kurumlarından sorgu yaparak kayıp olan arkadaşlarımızı bulacağız. Bulduğumuz vatandaşımızın sorunlarını çözüp rahat bir aile ortamında huzur bir şekilde yaşamasını sağlayacağız.Yaptıklarımız bununla da sınırlı değil, ilk adım olarak bulduğumuz vatandaşlarımızın aileleri ile arasındaki sorunu önce biz daha sonra kaçmayı alışkanlık haline getiren vatandaşlarımıza psikolojik destek veriyoruz.

7 KİŞİ ARANIYOR

2013 yılından 7 adet kayıp şahsımız var. Bunlar ile ilgili de gerekli çalışamaları yapıyoruz. Gündem ne olursa olsun devlet her zaman işini eksiksiz olarak yerine getirecektir. Gündeme ve olan olaylara rağmen görevimizin başındayız.Kayıp vatanşlarımızı ailelerine teslim ederken onların içine serptiğimiz su bize çalışma hırsı ve azmi getiriyor”dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817