KÖRFEZ'DE OKUL ÖNLERİNDE UYGULAMA BAŞLADI

Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğü, eğitim döneminin başlaması ile birlikte okul önlerinde rahatsızlık veren olayların artmaması için uygulama başlattı. Uygulama, günün belirli saatlerinde ve hassaslık durumuna göre seçilen okulların giriş-çıkış alanlarında yapılıyor. Okul önlerinde ce çevresinde yaya devriye, araçlı ekip ve motosikletli Yunus ekipleri ile araçlar ve yayalar üzerinde uygulama yapılıyor. Araçlarda arama, yayalarda üst araması ve kimlik kontrolü şeklinde yapılan uygulamada, durdurulan vatandaşların kimlik sorgulaması yapılıyor.

Uygulamanın ilk gününde ekipler Tütünçiftlik Güney Mahallesi’nde yer alan Tüpraş 50. Yıl Anadolu Lisesi önü ve çevresinde kontrol yaptılar. Kontrollerin ilk gününde okul önünden geçen 2 kişide yapılan aramada muşta bulundu. Üzerlerinde kimlik de olmayan gençler karakola götürülmek üzere alındı. Yine aynı okul önüne otomobili ile gelen ve başka okulun öğrencisi olan 16 yaşındaki ehliyetsiz bir genç de alındı ve işlem yapıldı.

Okul önlerinde huzurun sağlanması için başlatılan uygulana, her gün değişik okulda ve değişik saatlerde yapılmaya devam edecek. Polisin bu uygulaması vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817