KÖRFEZ’DE RAMAZAN BAM BAŞKA YAŞANIYOR
 Katılımcılar Hep Birlikte Ramazan Ayı'nın Manevi Havasını ve Huzurunu Yaşadılar

Yaklaşık 2000 Herekelinin katıldığı iftar yemeğine Belediye Başkanı İsmail Baran ve eşi Bilge Baran’ın yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Osman Badem ve yönetim kurulu üyeleri, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri de katıldı. İftar öncesi tasavvuf grubunun seslendirdiği birbirinden güzel ilahileri dinleyen mahalle sakinleri, hep bir ağızdan dualar ederek Ramazan Ayı'nın manevi havasına ve bereketine ortak oldu.

Yepyeni Bir Çehre Kazanan HerekeŞirinyalı Sahili, Bu Yaz Körfezlilerin Cazibe Merkezi Olacak

Yapımı Tamamlanan Hereke – Şirinyalı 1. Etap çalışmasını yerinde inceleyerek sahilde yürüyüş yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Belediye Başkanı İsmail Baran, balık tutan vatandaşlarla sohbet ederek, hayırlı ramazanlar diledi. 4 etaptan oluşan ve 1. Etap çalışmaları tamamlanan HerekeŞirinyalı sahilinde seyir terasları, piknik ve yürüyüş alanları, plajı, bisiklet ve yürüyüş yolları ile vatandaşların stres atabilecekleri, dinlenebilecekleri mekânlar hayata geçirildi.

İftar için sahile gelen vatandaşlarla birlikte hoş sohbetler gerçekleştiren Başkanlar, yapımı tamamlanan sahil çeşidi ile ilgili vatandaşlara çeşitli bilgiler aktardılar. Bunun yanı sıra yapılacak olan diğer etap çalışmalarına ara vermeden başlayacaklarını ifade eden Başkanlara, vatandaşlar teşekkür etti.

Kuran-ı Kerim ve Dualarla Oruçlar Açıldı

Yapılan incelemelerin ve yürüyüşün ardından vatandaşlarla birlikte iftar yemeğinin yenileceği alana gelen Başkanlar, iftar öncesi okunan tasavvuf grubunun seslendirdiği ilahilere hep bir ağızdan eşlik etti. Ardından iftar vaktinde dua ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle oruçlar açıldı. İftar sonrası vatandaşlara çay ikramında bulunulan programda, oruçlarını afiyetle açan vatandaşlar belediye tarafından kendilerine ikram edilen çayları yudumlayıp Ramazanın manevi hazzında keyifle sohbetlerini gerçekleştirdiler.

Paylaşmanın Mutluluğunu Ve Hazzını Yaşıyoruz

Açılan oruçların ardından kürsüye gelerek selamlama konuşması yapan Belediye Başkanı İsmail Baran, “Kalabalık ortamlarda halkımıza neşe ile yapılan doyumsuz bir iftar ve ramazan ayı yaşıyoruz. Ramazan ayı birliğin, dirliğin, beraberliğin, kardeşliğin yoğun yaşandığı bir ay. Paylaşma duygusunun daha fazla öne çıktığı bir ay. Bizler paylaşmanın mutluluğunu ve hazzını yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sofralar Sizlerle Daha da Güzelleşiyor

Başkan Baran’ın yaptığı konuşmanın ardından kürsüye gelen Karaosmanoğlu, Herekelilere teşekkür ederek sözlerine başladı. Karaosmanoğlu, “Paylaşmanın zirve yaptığı bu mübarek Ramazan ayında sizinle aynı sofrada olmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Bu sofraları güzelleştiren,  iftarlar alanlarımızı ve paylaşmanın zirvesini yaşatan sizlersiniz. Sizin katılımınızla bu sofralar daha güzel oluyor. İnşallah bu mübarek Ramazan ayı hepimiz için kurtuluş vesilesi olur. Ülkemiz, milletimiz ve insanlık için hayırlara vesile getirmesini Rabbim ’den diliyorum” dedi.

,






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817