KÖRFEZ’DE RAMAZAN DAVULU GELENEĞİNİ YAŞATILIYOR

Körfez’in Hacı Osman Mahallesi, Atalar Mahallesi ve Mimarsinan Mahallesinde üç ayrı noktada davul çalarak insanları sahura kaldıran davulcular adeta bu işe gönül vererek hizmet ediyor. Gece 1,30 saatlerinde üç mahallede başlayan davulcular söyledikleri manilerle mahalle sakinlerinin ilgisini ve dikkatini çekiyor.

Vatandaş Memnun

Körfez Belediyesinin kontrolünde ve denetiminde olan davulcular mahalle sakinlerinin huzurunu kaçırmayacak şekilde görevlerini en iyi şekilde gerçekleştiriyor. Kılık kıyafet konusunda da diğer senelerden farklı olarak Osmanlı motifli kıyafetlerle davulları çalan davulcuları mahalle sakinleri büyük bir heyecanla camlarda ve balkonlarda bekliyor.

Özdemir, “Biz Müslüman Bir Ülkeyiz Ve Bu Da Bizim Geleneğimiz”

Yıllardır Hacı Osman Mahallesi, Atalar Mahallesi ve Mimarsinan Mahallesinde davul çalarak gelenek ve görenekleri yaşatan Hacı Osman Mahallesinin sevilen simalarından olan Yavuz Özdemir, “Davulcular ramazan geleneğimizdir. Bu yüzden de mutlaka olmalılar. Hatta bana göre geleneği sürdürmek için maddi açıdan daha da çok desteklenmeleri gerekir. Biz Müslüman bir ülkeyiz ve bu da bizim geleneğimiz. Ramazan denilince aklımıza gelen unsurlardan biri de davulculardır. Onun da ayrı bir havası var. Ekibimizde bulunan her kişi kurallara ve mevzuata uyarak davullarını çalıyorlar. Mahalle sakinlerimiz sağolsunlar bizi bağırlarına basıyor. Teşekkür ediyoruz. Gelenek ve göreneklerimiz yaşatılması adına elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817