Körfez’de Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü

Körfez Belediyesi tarafından halkın hizmetine kazandırılan ve çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen 1.5 kilometrelik Körfez-Hereke Şirinyalı’da sahili, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın katıldığı Sağlıklı Yaşam Yürüyüşüne ev sahipliği yaptı.

 

Körfezliler Sağlıklı Yaşam Yürüyüşüne Yoğun İlgi Gösterdi

Sağlık Bakanlığının 2014 yılını Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı ilan etmesinden bu yana Kocaeli genelinde başlatılan sağlıklı yaşam yürüyüşleri her hafta sonu yoğun bir katılımcı ile gerçekleştiriliyor. Sağlıklı yaşam yürüyüşüne Körfez halkının yoğun ilgi gösterdiği yürüyüşe sivil toplum kuruluşları ve belediye personeli de katıldı. Aşağı Hereke Düğün Salonu Önünden başlayan Sağlıklı yaşam yürüyüşüne Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş aileleriyle birlikte yürüyüşe katıldı. Yürüyüşte çocuklarında olması düzenlenen etkinliğe ayrı bir renk kattı.

Vatandaşlar Sohbet Edip Hoş Vakit Geçirdiler

Uzman hoca eşliğinde ısınma hareketleri yapan Körfezliler ardından Hereke sahilinde yürüyüşe başladı. Körfezliler sıcak ve samimi şekilde sohbet ederek yürüyüşlerini sahil şerit’inde gerçekleştirdi. Şehre yakınlığı, Turistik değerlere sahip olması ve doğa harikası güzellikleriyle ön plana çıkan Hereke sahili, yürüyüşlerini yapan gencinden yaşlısına yüzlerce kişi yoğun geçen şehir ve iş stresinden bir nebze olsun uzaklaşıp hem spor yaptılar hem de sohbet edip hoş vakit geçirdiler.

Uzun bir yürüyüşün ardından bitiş noktasına gelen vatandaşlar yorgunluklarını kamelyalar ve ağaçların altında dinlenerek yürüyüşlerini noktaladı. Ayrıca Körfezliler Başkan Baran’ın ev sahipliğinde Hereke sahilinde yapılan sabah yürüyüşünde, belediye başkanları ile bol bol sohbet etme fırsatı buldu.

Körfezin Güzel İnsanları, Her Şeyin En Güzeline ve En Kalitelisine Layıktır

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptığı konuşmada, sağlıklı yaşamın yürüyüş yaparak olacağını söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli ve Körfezin güzel insanları, her şeyin en güzeline ve en kalitelisine layıktır. Yürüyüş en kolay ve en güzel yapılabilecek bir spor dalıdır. Doktorlar da yürüyüşü her zaman vurgu yaparak tavsiye ediyor. Bizde bu tavsiyeleri göz önüne alarak Kocaeli’nin her bölgesinde güzel ve kaliteli yürüyüş parkurları ve sahil şeritleri yapıyoruz. Biz Kocaeli kentinin sağlığı kadar Kocaeli’nde yaşayan vatandaşlarımızın sağlığını da yakından düşünüyoruz. Başlattığımız sağlıklı yaşam yürüyüşleriyle her gün Kocaeli’nin dört bir köşesinde binlerce kişi yürüyor” dedi.

Başkan Baran, “Hep Birlikte Sağlıklı Körfez, Sağlıklı Yaşam İçin Çalışacağız”

Sağlıklı yaşam yürüyüşü öncesinde konuşan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfezlilerin yaşam kalitelerini düşünerek hizmet ettiklerini söyledi. Hereke’de başlatılan sahil düzenleme çalışmasına da değinen Başkan Baran, İnsan odaklı hizmet üretmenin gayreti içerisinde her geçen gün önemli hizmetlerin tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunulma çabasında olduklarını söyledi. Başkan Baran, “Yaptığımız projede alanında, siz değerli Körfezlilerle birlikte sağlığımız için yürüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz yürüyüşlerimizi bundan sonraki süreçte daha sık yapacağız. Sağlığımızın korunması ve geliştirilmesi için sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite alışkanlığı son derece önemli bir anahtardır. Hep birlikte sağlıklı Körfez, sağlıklı yaşam için çalışacağız” dedi.

Yürüyüşün Ardından Vatandaşlara Kahvaltı İkram Edildi

Yürüyüşün ardından, katılımcılara sabah kahvaltısı ikram edildi.  Farkındalığı artırmak için sağlıklı bir kahvaltı menüsü, yürüyüşe katılan vatandaşlara sunuldu. Yapılan konuşmalarla fiziksel aktivitenin ve sağlıklı beslenmenin önemi vurgulandı. Kahvaltı, keyifli sohbetlerle devam etti. Körfezliler samimi muhabbetin ve duyulan memnuniyetlerini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’a ilettiler. Edilen sıcak ve samimi muhabbetlerin ardından toplu resim çekilerek Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü sonlandı.

 

 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817