Körfez'de Toplumsal Cinsiyet  Eşitliği Anlatıldı

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenleyen Körfez Belediyesi, son olarak personele yönelik “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve 6284 Sayılı Kanun” konulu seminer verdi. Körfez Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde konuşmacı olarak; polis memuru Hacı Kerim Ateş ile öğretmen Melike Acar Öztürk yer aldı. Ayrıca seminer sonrasında da Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mücahit Bulut Ateş ve Öztürk’e çiçek takdim etti.

ÖRNEKLERLE ANLATTI

Öğretmen Melike Acar Öztürk, bu seminerler ile kadına yönelik şiddeti doğuran ve pekiştiren olumsuz tutum ve davranışların ortadan kaldırılmasının amaçlandığını, toplumsal farkındalık, duyarlılık, bilinç kazandırmak ve toplumsal cinsiyet eşitliğine hizmet edecek zihniyet dönüşümünü sağlamak olduğunu belirtti. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda da örnekler vererek istatistikî bilgiler ışığında dinleyenlere bilgiler aktardı.

KANUN HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

Polis memuru Hacı Kerim Ateş de 6284 sayılı Kanun ve Kadına Yönelik Şiddet Durumunda Cezai Yaptırımlar konusunda bilgilendirme yaptı. Kadınların haklarının yasalarla da korunduğunu belirten Ateş, kendisine yöneltilen sorulara da tek tek cevap verdi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mücahit Bulut da hem Ateş hem de Öztürk’e katılımlarından dolayı teşekkür ederek bu tür eğitimlerin devam edeceğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817