KÖRFEZ'DE ULAŞIMIN DEVRİ İÇİN GÜN SAYILIYOR
 SS 10 Nolu Körfez Minibüs ve Midibüsçüler Kooperatifi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden görüşmeler, anlaşma noktasına geldi. Anlaşmanın yapılması halinde, 112 üyesi bulunan kooperatifteki toplu taşıma araçları aylık yaklaşık 14 bin 500 lira bedelle belediyeye kiralanacak. Kiralama halinde de aracın giderleri araç sahibi tarafından karşılanacak ve geliri belediyenin olacak. Araç sahipleri, 65 yaş uygulaması için de her ay 750 lira almayı beklerken, bunun gerçekleşmesi ile rakam 15 bin 250 lira olacak.

Bu arada, kooperatif tarafından daha önce kredi kullanılarak alınan 8 adet büyük otobüsün ve yarımca Mimar Sinan Mahallesi’nde, D-100 Karayolu kenarında yer alan akaryakıt istasyonunun da satışı gündeme geldi. Otobüslerin ve akaryakıt istasyonunun satılması halinde borçlar kapatılarak, kalan para 112 üyeye eşit olarak dağıtılacak. Akaryakıt istasyonunun satışı daha önce de gündeme gelmiş ve yeni yönetime gelen Başkan İsmail Kahrıman tarafından bir süre için askıya alınmıştı.

Ulaşımın kiraya verilmesi için görüşmelerin devam ettiği ve anlaşmanın tamamlanmak üzere olduğu belirtiliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yeni otobüsleri hizmete sokması ile kooperatif araçlarının gelirlerinde de önemli oranda düşme yaşanmaya başlamıştı. Kooperatif Başkanı İsmail Kahrıman, üyelerle yapacakları görüşmelerle son durumu değerlendireceklerini ve çalışmaların ekonomik olarak rahatlamak amacıyla sürdürüldüğünü söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817