banner2752
banner2750
banner2776

Körfez’de Üreten Kadınlar İçin; "Kiraz Kafe"

Kadın Meclisi Başkanı Zehra Coşkun Salih, “Kadının emeğinin değer bulduğu bu proje için Körfez Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi

Körfez Belediyesi tarafından Körfez Kadın Platformu iş birliği ile hayata geçirilen Kiraz Kafe, hizmete açıldı. Açılışa Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ve eşi Hatice Söğüt, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, Kamu Kurum Müdürleri, AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Tuna, Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın, meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

KÖRFEZ ÇOK FARKLI

Açılışta ilk olarak söz alan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zehra Coşkun Salih, “

Kadınlara yönelik çalışmalar ve kadının emeğine verilen değer açısından Körfez birçok ilçeden farklı. Belediyemiz ve kaymakamlığımız da gerçekten destek veriyor.

Kadın Platformu, Körfez Ticaret Odası, Kent Konseyi Kadın Meclisi, Halk Eğitim Merkezi ve belediyemizin destekleri bugün Kiraz Kafemizi açılıyoruz.

ÖRNEK BİR PROJE

Kadınlarımız kendi emekleri ile yaptıkları ürünlerin satışını gerçekleştirecek. Bir aydır hizmette ve çok güzel ilerliyor. Yapılan başvurular sırayla değerlendirerek belirleniyor” dedi. Kadın Girişimciler İcra Kurulu Üyesi ve belediye meclis üyesi Ayşe Hacet Aşar da Körfez’de kadına verilen değerin önemine değinerek, “Gerçekten örnek olabilecek bir proje. Körfez, kadınlar için ayrıcalıklı bir ilçe” ifadelerini kullandı.

HER ŞEYİ GÜZELLEŞTİRİYORLAR

Başkan Şener Söğüt de konuşmasında, “Bugün hakikaten mutluyuz. Özellikle ben kadınlarımızla ilgili yaptığımız her çalışmada, projeden ayrı bir keyif alıyorum. Burayı kadınlarımıza tahsis ettik. Heyecanı, bu isteği bu arzuyu görünce de onlara destek olmak istedik. Özellikle belediye olarak kadınlarımızdan gelen projelere önem veriyoruz. Kadının elinin değdiği her şeyde ayrı bir güzellik var.

KADINLARIMIZ İÇİN PROJELER

Geçtiğimiz yıl sahillerimizde el emekleri satış noktaları kurmuştuk. Bu sene de bunu devam ettireceğiz. Tütünçiftlik ve Yarımca Sahili’nde hizmete alacağız. Talep gelirse Hereke sahilinde de bunu hayata geçirebiliriz. Daha önce Sosyal Hizmet Binası olan arka tarafımızdaki binayı da Kadın Yaşam Merkezi olarak hazırlıyoruz. İnşallah burada da kadınlarımıza dönük önemli bir hizmet sunacağız” dedi.

HEP BİRLİKTE DESTEK OLACAĞIZ

“Kiraz Kafe, A-Z’ye kadınlarımıza ait” diyen Başkan Söğüt, “Körfez’de yaşayan bayanlar, ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyenler faydalanabilecek. Biz bir çok kafe, restoran ve mağaza açılışı yapıyoruz ama bunun keyfi farklı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu kafenin ayakta kalması için de hep birlikte destek olacağız” dedi.

EN İYİ ŞEKİLDE YAPIYORLAR

Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin de konuşmasında, “Bugün küçük ama çok anlamlı bir açılışı gerçekleştiriyoruz. Kiraz Kafe’mizi resmi olarak hizmete alıyoruz. 1 ay önce burası hizmet vermeye başladı.  Kadınlarımız mutlaka ekonominin içerisinde olması gerekiyor. Her alanında kadın ayak seslerini duymak istiyoruz. Kadınlarımız bilgi ve becerilerini sergileyebilecekleri ortam buldukları zaman bunu en iyi şekilde yapıyorlar” dedi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2777

banner2680