banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

Körfez’de ‘Yeni Türkiye’ Konferansı
 Körfez Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Yeni Türkiye’ konferansına tarihçi Prof.Dr. Mehmet Çelik, gazeteci Turgay Güler ve Savcı Sayan katılarak ülke gündemine dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kasım ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleşen ‘Yeni Türkiye’ konferansında saatler öncesinden Körfezli vatandaşlar salonu doldurdu.

Körfezlilerin ilgiyle dinlediği konferansa Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Belediye Başkan Yardımcıları, Körfez Müftüsü Hasan Erdoğan, Ak Parti Körfez İlçe Başkanı Osman Badem, Belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, Ak Parti yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

2015 Yılı Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti Açısından Yüzyılın Bir Dönüm Noktası Olacaktır

Gazeteci Turgay Güleri’in moderatörlüğünde başlayan programda, ülke üzerinde ve milli irade üzerinde yapılmak istenen operasyonel adımlara karşı uyanık olunması gerektiğini hatırlatan Çelik, “Bizleri bu zamana kadar birbirimize düşürdüler. Gündemi istedikleri gibi değiştiriyor ve operasyonlar düzenliyorlar. Hiçbir zaman karşılarında dimdik duracak bir millet göreceklerini hesaba katmamışlardı. Milli iradeye ve değerlere sahip çıkarak savaşacak bir lider hesap etmemişlerdi” dedi. Çelik, “Darbeye alışan bir ordu, darbeye alışan bir yönetim anlayışını benimseyen yöneticilerle bu ülke hiçbir zaman kalkınamazdı. Tarihimize baktığımız zaman en büyük zaferler bugün yaşandığı gibi olmuştur” dedi.

Çelik, “Bizim Sınırlarımız Misak-Millidir”

Tarih boyunca değişik milletlerin kendi içinde hep iktidar mücadelesi verdiğini, değişimlerin hep askeri darbelerle gerçekleştiğini ifade eden Çelik; “Bizans’ta 16 hanedan askeri darbelerle değişmiştir. Keza Osmanlı tarihinde sadrazamların katledilmesi, hep askeri darbeler sonucudur” diyerek, önemli bir noktaya temas etti. Cumhuriyet projesinin ‘hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ sloganıyla yola çıktığını, ancak ilerleyen yıllarda bu sloganın içini dolduramadığını ima eden Prof.Dr. Mehmet Çelik, bunun sorumlusu olarak devlet içindeki söz konusu çeteleşmeyi gösterdi.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826