Körfezden 146 ton atık süpürüldü
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı körfezin temizliği için çalışmalarını sürüdürüyor. Periyodik olarak deniz süpürgeleriyle taranan körfez, çöplerden ve ölü yosunlardan arındırılıyor. Büyükşehir Belediyesi bir ev titizliği gösterdiği körfezin temizliğine önem veriyor.

 

146 TON ÇÖP SÜPÜRÜLDÜ

Büyükşehir Belediyesinin deniz süpürgesi körfezi sürekli tarayarak atıklardan temizliyor. Şubat ayının başından bu yana çalışmalarını sürdüren iki deniz süpürgesi bir aylık dönemde körfezden yaklaşık 10 ton çöp topladı.

 

BERTARAF EDİLİYOR

Öte yandan deniz süpürgelerinin taramaları sonucu 2014 yılında toplam 146 ton atık toplandı. Deniz süpürgeleriyle körfezden çıkarılan bu atıklar kontrollü bir şekilde denizden tekneye alınıyor. Bu atıklar daha sonra İzaydaş’a gönderilerek bertaraf ediliyor.

 

GEMİLER DE DENETLENİYOR

Büyükşehir Belediyesi körfezin temizliği için deniz süpürgeleriyle çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler gün boyu İzmit Körfezi’nde çöp temizliği yaparken  aynı zamanda körfezi kirleten gemiler de ekiplerce Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bildiriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817