Körfez’den güçlü Türkiye için 'evet'
 Avukat Halit Çokan, ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ konulu konferans için önceki gün Körfez’deydi. Yarımca Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansa; Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Başkan Yardımcıları Selattin Kabadayıoğlu, İsa Taş ve Sait Çalık, meclis üyeleri, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Osman Badem, MHP Körfez İlçe Başkanı Zeki Gürsu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Konferansta konuşan Av. Halit Çokan, mevcut sistemin ürettiği sorunlara değindi.

PARTİ MESELESİ DEĞİL

Konferans öncesinde 16 Nisan’daki referandumun parti meselesi olmadığını belirterek konuşmasına başlayan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Bizde her şey vatan içindir. Vatanını sevmeyen adamdan hiç bir şey olmaz. 16 Nisan’daki seçim de parti değil, vatan meselesidir. Bugün burada MHP İlçe Başkanımız ve MHP’li dostlarımız da var. Mesele vatansa, biz vatan için canımızı, kanımızı her şeyimizi ortaya koyarız” ifadelerini kullandı.

MİLLET OYUNU BOZDU

Türkiye ve İslam coğrafyası üzerinde asırlardır oyunlar oynandığını belirten Başkan İsmail Baran, “Bu milleti tarih boyunca yok etmeye çalıştılar. Aynı emperyalist güçler 100 sene önce de ülkemizi istila etmek istediler. Dedelerimiz o zaman iman dolu göğüslerini siper etti. O zaman da hainler çıktı içimizden. Vatanı sattılar. 3 kıtada at koşturan atalarımız, oyunlara geldi. 15 Temmuz akşamı yine denediler, ama yine başaramadılar. Oyunlarını millet bozdu.

16 NİSAN TARİHİ BİR FIRSAT

Dedelerimiz 100 sene önce kendilerini siper ederek o hainlere nasıl cevap verdiyse; 16 Nisan’da bizler de aynı cevabı vereceğiz. 16 Nisan bu millet için tarihi bir fırsattır” ifadelerini kullandı. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın ardından Avukat Halit Çokan sahneye çıktı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konulu konferansta konuştu. Çokan, yeni sistemin 2007 yılında yapılan referandumundan sonra Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesiyle daha ciddi konuşulmaya başlandığını belirtti.

ÇİFT BAŞLIKLI YAPI

Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan, Turgut Özal ve Süleyman Demirel’in de başkanlık sistemini savunduğunu hatırlatan Av. Halit Çokan, “Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık çift başlıklı bir yapı. Bu yapı hükümet istikrarsızlığına ve demokrasi açıklarına sebep oluyor. Mesut Yılmaz ile Turgut Özal, Tansu Çiller ile Süleyman Demirel, Bülent Ecevit ile Ahmet Necdet Sezer arasında çıkan krizler yapının sorunlu olduğunu gösterdi” ifadesini kullandı.

BİR SÜRÜ BEDEL ÖDEDİK

Av. Halit Çokan, “Cumhurbaşkanlığı makamı çok yetkili, öyle bir yerdeki siyaset üstünde her şeyi denetleyen hükümete politika dayatan bir yapıya sahip. Bugün milletin seçtiği biri var ki bir çelişki yaşanmıyor. Oysa geçmiş dönemde Cumhurbaşkanı ve Başbakan çekişmelerinden bir sürü bedel ödedik. 2001 yılında bir kriz yaşandı. Başbakan ve Cumhurbaşkanı arasında yaşanan polemik ülkeyi kötü bir duruma soktu. Bunun bedelini siyasi partiler seçimde öderken Cumhurbaşkanı hiçbir şey olmamış gibi görevine devam etti” dedi. Konuşmaların ardından Başkan İsmail Baran, Av. Çokan’a plaket takdim etti.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817