KÖRFEZ’DEN SANDIKLIYA UZANAN DOSTLUK KÖPRÜSÜ
 Yerel Yönetimlerin öncülüğünde, sivil toplum kuruluşların ve diğer ortaklarıyla birlikte kent insanının sorunlarını ve önceliklerini belirleyerek, Körfez için saydamlık, katılım, çalışma uyumu, yerindelik ve toplumsal ortaklıklara dayanan çok aktörlü yönetim anlayışını benimseyen Körfez Kent Konseyi kardeş kent konseyi projesi kapsamında Sandıklı Gençlik Meclisi’nin misafiri oldu.

Körfez Kent Konseyi Üyeleri İsa Taş Öncülüğünde Sandıklı’da

Körfez’de insan odaklı projeler üreten ve kent gençliğinin taleplerini ön planda tutarak Türkiye’ye örnek olacak projelerin startını veren Körfez Kent Konseyi çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede nokta ziyaretler yaparak profesyonel bir alt yapı oluşturmak isteyen Körfez Kent Konseyi Gençlik Meclisi farklı kültürleri ziyaret ediyor. İlk olarak Sandıklı Belediyesi sosyal tesislerinde tanışma programı düzenlendi. Gerçekleşen ziyarete Körfez Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı İsa Taş, Kent Konseyi Genel Sekreteri Veysel Köksal, Yürütme Kurulu Adına Ramazan Yakar, Gençlik Meclisi Başkanı Hakan Tosun katıldı. Tanışma programı ile başlayan program da iki tarafta sıcak ve samimi ilişkiler kurdu. Kahvaltı eşliğinde sohbet eden Gençlik Meclisi üyeleri daha sonra Sandıklının tarihi mekanlarını Tarih Öğretmeni Araştırmacı Hüseyin Hüsrevoğlu eşliğinde gezdi.

Tarihi Yerler Gezildi                                                               

Hükümet Konağındaki İstiklal Anıtı, Eski Belediye Binası, Hisar Kalesi, Ulu Cami, Muradin Cami, Çavuş Çeşmesi, Yunus Emre Türbesi ve Hocası Tabtuk Emre’nin Türbesini ziyaret eden Körfez Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri tarihi mekanlar hakkında çeşitli bilgiler almanın yanı sıra bol bol fotoğraf çektirdiler. Gezilen tarihi mekanların ardından akşam saatlerinde bölgeye özel yaren gecesi düzenlendi. San-Der Başkanı Ekrem Çavuş öncülüğünde yarenlerin gösterileri geceye damga vurdu. Eğlence ve çeşitli oyunların oynandığı gecede unutulmaz anlar yaşandı.

İsa Taş, “Körfezlilerin Ülkemiz İnsanının Sesine Kulak Veriyoruz”

Yapılan ziyaretlerin ardından günü yoğun programlarla kapan Körfez Kent Konseyi ve Sandıklı Kent Konseyi pazar sabahı kahvaltı programında tekrar bir araya geldi. Kahvaltılı olarak yapılan toplantıda yapılacak olan ortak çalışmalar gündem maddesi oldu. Sandıklı Kent Konseyi ile birlikte yapılacak olan çalışmaların daha verimli ve aktif olacağının altını çizen Körfez Kent Konseyi Başkanı İsa Taş, “Birlikten kuvvet doğar. Bizler bugün bir olduk bütün olduk. Bu kardeşlik projemiz sivil toplum kuruluşlarının gelişmesi için atılan güzel bir adımdır” dedi. Kent Konseyinin amacına da değinen İsa Taş, “İnsan odaklı projeler, ancak kentlinin talep ve önerine göre uygulanmalıdır. Biz de demokrasinin yerelden güçlenmesi amacıyla Körfezlilerin ülkemiz insanının sesine kulak veriyoruz. Körfez’den ve Sandıklıdan başlattığımız bu uygulamanın önümüzdeki süreçte tüm Türkiye’ye örnek olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817