banner2752
banner2750
banner2776

“Körfez’e Sosyal Konutlar Kazandıracağız”

Körfez Belediyesi’nin Mart ayı meclis toplantısı Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında; 10 gündem maddesi görüşüldü. Açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başlayan meclisin önemli maddelerinden biri konut alanı olarak belirlenen İlimtepe bölgesindeki arsanın ‘sosyal konut’ yapılması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kent Konut’a verilmesiydi.

EN NİTELİKLİ ŞİRKET KENT KONUT

Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Şener Söğüt, “Alanı Büyükşehir Belediyemize vereceğiz ve onlar da gerekli programları yaparak önümüzdeki süreçte buraya nitelikli sosyal konut şeklinde, TOKİ gibi konutlar üreterek bölgenin gelişmesine katkıda bulunmuş olacaklar. Buralar konut alanları. Bu işi yapabilecek Kocaeli’deki en nitelikli şirket Kent Konut’tur. Bölgenin gelişimine de önemli katkı sunacak.

KENTİN GELECEĞİ O BÖLGE

O bölge kentin geleceği konumunda. 10 milyon liralık bir bedelle Kent Konut’a satacağız. Bazı arkadaşlarımız ucuz fiyat diyor ama oraya sosyal konut yapılacak. Adı üstünde sosyal konut. Kentin geleceği o bölge. Hedefimiz amacımız o bölgenin gelişmesi için. Önceki dönem İlimtepe’deki diğer bölge TOKİ’ye verilmeseydi şimdi TOKİ buraya 1.500 konuta başlamazdı. Bazı şeylerin altlığının oluşturulması lazım.

1991’DE DE ARSA SATILDI

Satış için eleştiriyor bazı arkadaşlar. Hizmet için yapılan satışlar bunlar. Örnek verirsek; eleştirmek adına değil sadece sizlere örnek olarak aktarıyorum. Rahmetli Hüseyin Avni Şirin döneminde 1991 yılında 20 dönümlük 65 parsel satılmış. Yine aynı yıl 33 dönüm de satılmış. Bunları vatandaşa hizmet yapmış. Halkımızın yararına atılan adımlar” dedi. Gündem maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na devredildi.

PLANLAMA TAMAMLANDI

Barbaros ve Kabakoz’daki evlerin taşınması ile ilgili gelen soruya da cevap veren Başkan Söğüt, “TOKİ 1304 konutluk projeyi hazırlıyor. Bu yıl ortaları gibi konutların ihalesi yapılacak. Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nin kuzey kısmındaki alanda yapılacak. Bunların planlama çalışmaları tamamlandı. Büyükşehir Belediyemiz değer tespit ihalesini yaptı ve ekipler bu çalışmayı tamamlıyor. Kentsel Dönüşüm süreçleri zaman alıyor” dedi.

KAMU MARİFETİYLE İŞLETECEĞİZ

Tütünçiftlik viyadük altındaki otoparkların artık belediye tarafından işletileceğini belirten Başkan Söğüt, “Daha önce burada bir işletmeci vardı. Burayı kiralarken bir takım tepkiler olmuştu. Burayı biz işletelim kamu işletsin istedik. Bununla alakalı Karayolları ile görüşmelerimizi yaptık, kiraladık. Nazende üzerinden işleteceğiz. Kiralama işlemleri için de teminat isteniyor. Meclisten yetki alarak kiralama işlemini tamamlayacağız” dedi.

FARKLI UYGULAMA YAPABİLİRİZ

Fiyatlandırma ile ilgili de konuşan Başkan Söğüt, “Burası için en uygun olacak şekilde fiyatlandırma yaptık. 0-1 saati 3 TL olacak. İlk yarım saat ücretsiz yapabilir miyiz diye teklif ettik arkadaşlara aslında. Fakat bu kavşağın giriş çıkışının çok fazla sıkışacağını söyleyince vazgeçtik. Süre içerisinde farklı şeyler yapılabilir. Artık burası kamu marifetiyle işletilecek” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2723

banner2680