KÖRFEZ’E ÜNİVERSİTE 2015’TE GELİYOR
 Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, yıkımına başlanan Körfez eski Belediye Binası’nın yerine yapılacak yeni binanın hızla tamamlanacağını ve 2015’te ilçeye bir fakülten bir bölümü ya da Yüksek Okul getirileceğini söyledi.

Körfez İlçe^’de Kocaeli Üniversitesi ile ilgili çeşitli temas ve girişimlerde bulunan Sadettin Hülagü, Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe ve yönetimine yaptığı ziyaret sırasındaki konuşmasında, ilçeye 2015’te Üniversitenin geleceğini söyledi. Sadettin Hülagü, Körfez Belediyesi’nin Yarımca Hacı Osman Mahallesi’nde yer alan eski binasının, başkanlık olarak kullanılan bölümünün yıkılmasını istediklerini söyleyerek, ‘’Bu bina yıkılacak ve yerine yenisi yapılacak. Başkan İsmail Baran’da üniversitenin gelmesini çok istiyor ve bir an önce de bunu görmeyi amaçlıyor. Arka tarafta tiyatro sahnesi ile bir olan binanın ise sağlam olduğu söylendi. Bu nedenle 2015’te en azından bir Yüksek Okul’u buraya getireceğiz. Bu da ilk etapta 1000 öğrenci demektir ve ilçeye hareket getirir. Daha sonra bu sayı yıllar geçtikçe artacaktır. Tütünçiftlik’te eski İgsaş Lojmanları için de görüşmelerimiz devam ediyor. Burası da olursa bir fakülte ya da fakültenin bir bölümünü getiririz. İlimtepe için ise öğrenciler ve aileler buraya sıcak bakmıyor. Fakat yolu yapılır ve belediyeye ait 360 daire bize verilirse İlimtepe için de Üniversitenin bir bölümü gelebilir’’ dedi.

Hülagü’nün bu sözleri,  özellikle 2015’te bir bölümün gelme açıklaması odada heyecan yarattı. Hülagü, bir süredir kadrosunu krmaya çalıştıkları İlahiyat Fakültesi için de son aşamalara gelindiğini ve bu okulunda açılacağını söyledi. Kocaeli Üniversitesi’nde, 13 fakülte, 21 Meslek Yüksek Okulu, 6 Yüksek Okul bulunuyor. 76 bin 418 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, 2700 akademik personel ve 1000 hoca görev yapıyor. Hülagü’nün, il ve ilçedeki sanayi kuruluşları ile de görüşerek, Kocaeli Üniversitesi’ne destek isteyeceği belirtildi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vay vayyy 9 yıl önce

demek belediyeye ait 360 daire size verilirse..eee mr hülagü başka bi isteğiniz varmı belediyenin anahtarınıda size verek hııı?

banner2817