banner2779
banner2752
banner2750

Körfez’i 100 mobesa kamerası İzleyecek
 Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen Asayiş Mahalle Toplantısı Çamlıtepe Mahallesi’nde camide yapıldı. Toplantıda, vatandaşlara çeşitli uyarıcı bilgiler aktarılırken, yakında 100 adet mobese kamerasının hizmete gireceği ve tüm ilçenin gözleneceği söylendi.

Çamlıtepe Mahallesi Kemal Sadi Şirin Camii’nde düzenlenen huzur toplantısına, İlçe Emniyet Müdürü Cenk Özmen, birim amirleri ve mahalle sakinleri katıldılar. Toplantıyı, cami cemaati olan yaşlılar ve bayanlar dikkatle izlerken, konuşmalarda özellikle telefonla para isteme, abdest alırken cüzdan çalınması, yankesicilik, bankamatik kartı dolandırıcılıkları işlenerek uyarıda bulunuldu.

Slayt gösteri eşliğinde açıklamalar yapan İlçe Emniyet Müdürü Cenk Özmen, polisin başarılı olmasının yolunun vatandaşların duyarlılığından geçtiğini söyleyerek, ‘’Polisi aramaktan çekinmeyin ve aradığınızda da kimliğiniz belirtin. Bu şart değil, polis sizi kimlik belirtmeye zorlamaz, ama tekrar geri dönmek gerektiğinde ulaşıp yardım alması için önemli. Aksi halde polis sizin ihbarcı olarak kimliğinizi başkasına vermez. Vatandaşlar ne kadar duyarlı ve uyanık olursa, polis de o ölçüde başarılı olur. Çevrenizde gördüğünüz şüpheli olayları ve şahısları bildirerek, kendinizin ya da bir yakınınızın, komşunuzun zarar görmesini engelleyebilirsiniz’’ dedi.

Cenk Özmen, daha sonra slaytlar eşliğinde, hırsızlık, yankesicilik, dolandırıcılık, gasp ve benzeri suçlardan örnekler gösterdi ve bilgi vererek, uyarıda bulundu.

Özmen, halen 35 mobese kamerasının ilçede çalışır durumda olduğunu da belirterek, ‘’65 kamera daha devreye alınacak ve kısa süre sonra Körfez İlçesi 100 kamera suçlulara karşı izlemeye alınacak. Bu kameraların suç oranının azaltmada ve failleri yakalamada rolleri büyük’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751