Körfez’in Görünmez Kahramanları
 Körfez Belediyesi’ne bağlı ekipler, sonbaharda yaprakların süpürülmesinden, kışın kaldırımlarda kar küremesine, sokakları yıkamasından, yapılan denetimlere, etrafa bırakılan atıkların toplanmasına kadar Körfezliler için canla başla çalışıyor.

Halk Bilinçlendiriliyor

Körfez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Körfez’de cadde ve sokaklardaki temizlik faaliyetlerinde titiz bir çalışma sürdürüyor. “Daha temiz bir Körfez için el ele” sloganıyla temizlik seferberliğini sürdüren temizlik ekipleri cadde ve sokakları yıkıyor, mahallelerde bulunan pazarları temizliyor, parkların bakımına özen gösteriyor.  Oluşturulan profesyonel ekipler ile 24 saat çalışan Körfez Belediyesi ayrıca çöp çıkarma saatleri ve uyulması gereken kurallar konusunda da vatandaşları bilgilendiriyor.

Vatandaşın Sık Kullanım Alanları Sabunlu Su İle Yıkanıyor

Körfez Belediyesi ekipleri, belirlenen periyodik programlar kapsamında Körfez’in tüm mahallelerinde bulunan cadde ve sokaklarda hummalı temizlik çalışması gerçekleştirmeye ayrıca devam ediyor. Körfez’i daha yaşanılabilir hale getirebilmek için gece gündüz vardiyalı bir şekilde Körfez halkına hizmet veren Körfez Belediyesi gece geç saatlerde vatandaşın sık kullanım alanları olan caddeleri sabunlu su ile yıkayarak dezenfekte ediyor.

Halkın Talepleri En Ön Planda Tutuluyor

Belediye ekipleri ayrıca halktan gelen talepleri de göz önünde bulundurarak anında işleme koyuyor. Halkın istek ve taleplerini her zaman en ön planda tutarak çalışmaları hayata geçiren Belediye Başkanı İsmail Baran’a Körfezliler belediye yetkilileri aracılığı ile teşekkür ediyorlar.

Körfez’de Parklar Elden Geçiyor

Havaların güzel gitmesini fırsat bilen Körfez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince, yoğun kar yağışından etkilenerek yan yatan ağaçların desteklenmesi ve budamaları da ayrıca yapılıyor. Aynı zamanda parkların genel temizliklerinin de yapıldığını belirten yetkililer ilçe genelindeki tüm parkların bu şekilde bakımdan geçirilmeye başlandığını belirttiler.



 

Tıkanan Su Kanalları Temizleniyor

Körfez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce Körfez’in çeşitli mahallelerinde bulunan su kanalları üzerinde kalan ve yoğun yağışlardan etkilenerek tıkanan kanallarda temizleme çalışmaları yapıldı. Su kanallarının tıkanması ve yoğun kar yağışı ile birlikte kanallardan su aktarılamaz hale geldiğinden dolayı arklarda yaşanan tıkanma, bölge halkının mağdur duruma düşmemesi için ekipler tarafından temizlendi. Yoğun bir çalışma içerisine giren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmaların sonucunda kanalları kısa bir süre içerisinde eski haline getirdi.

Körfez Geri Dönüşüm Projesi Devam Ediyor

Körfez Belediyesi de ambalaj atıklarının çöpten ayrıştırılarak geri dönüşüme katkı sağlanması amacıyla zaman zaman projeler gerçekleştiriyor. Belediye, sokak başları ve sonlarına yerleştirdiği geri dönüşüm konteynırlarıyla vatandaşların, ambalaj atıkları, cam, plastik, metal kâğıt ve kompozit atıklarını çöplerden ayrıştırmasına yardımcı oluyor. Belediye geçtiğimiz aylarda Körfez’in çeşitli noktaların da Geri Dönüşüm Projesini uygulamaya koymuştu. Birçok ilçe belediyesine de örnek olan Körfez Belediyesi, geri dönüşüm çalışmaları ve atık toplama merkezi ile ilgili düzenlediği seminerle de halkı bilinçlendiriyor.

Körfez Zabıtasının Mesaisi Yok

Kocaeli’nin en yoğun ilçelerinden birisi olan Körfez’in huzurlu ve güvenli olmasının sebebinin başında Körfez Belediyesi Zabıta ekipleri geliyor. 7/24 görev yapan zabıta ekipleri Körfez’de birçok denetlemeyi yaparak halkın güvenli bir ortamda yaşamasını sağlıyor. Yapılan sıkı denetimlerle tarihi geçmiş ürünleri toplayarak imha eden zabıta ekipleri çalışmalarını her gün Körfez’in çeşitli mahallelerinde de devam ettiriyor. Çağrı merkezlerine gelen talepleri anında değerlendirmeye alan zabıta ekipleri saat kavramı gözetmeksizin olay yerine intikal ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817