banner2779
banner2752
banner2750

Körfez’in Yeni Stratejik Planı Hazır
Hızla büyüyen ve gelişen Körfez Belediyesi, önümüzdeki 5 yılın stratejik planını hazırladı. Ekim ayı meclis toplantısında Stratejik planın yanı sıra 2015 yılı performans programı ile tahmini belediye bütçesi de üyelerin onayına sunulacak.

Körfez Stratejik Planı Ekim Meclisinde Görüşülecek

Körfez Belediyesi Stratejik plan ekibi tarafından şehrin geleceğinin ve belediye yatırımlarının şekillenmesi amacıyla hazırlanan Körfez Belediyesi 2015–2019 Stratejik Planı çalışmaları tamamlandı. Körfez Beldiyesi Stratejik Plan Proje Koordinatörü Yılmaz Pekmezcan önderliğinde hazırlanan Körfez Belediyesi 2015–2019 stratejik planı, 2015 Performans Programı ile Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan belediye bütçesi Ekim ayı meclis toplantısında üyelerin onayına sunulacak. Tüm kesimlerin görüş ve önerilerine başvurularak hazırlanan ve uygulama sürecinde halkla birlikte hareket edilen stratejik plan; imardan ulaşıma, sosyal ve kültürel belediyecilikten, kaynakların verimli kullanımına kadar geniş bir yelpazede şehrin geleceğine ışık tutacak. İç ve dış paydaşlarının görüşleri doğrultusunda hazırlanan planda Körfez Belediyesi’nin ana hedefinin Körfez İlçesini sosyal yaşam alanları, sosyal ve kültürel etkinlikler ile marka bir şehir haline getirmek olduğu belirtildi. Plan ve Bütçe Komisyonunun incelemeleri sonunda tamamlanan Stratejik Planda Körfez Belediyesinin gideceği yönü tarif eden stratejik amaçlar ortaya koyuldu. Körfezi bulunduğu konumdan daha ileriye taşımak için hazırlanan Stratejik planda gelecek nesiller için çalışmalar planlandı.

Stratejik Plan Bu Ay Meclise Sunulacak

Belediye Başkanı İsmail Baran, “Bu stratejik plan, bulunduğumuz noktadan hedeflediğimiz noktaya ulaşmada izleyeceğimiz yol haritasıdır ve geleceğe dönük bakış açımızı ortaya koymaktadır” dedi. Körfez Belediyesinin 5 yıllık yatırımlarının belirlendiği Stratejik Plan bu ay yapılacak Belediye Meclis toplantısında Meclis Üyelerinin oy birliğine sunulacak.

Dünya markası bir kent olma vizyonuyla insan odaklı, şeffaf, katılımcı ve sürdürülebilir belediyecilik anlayışının kurumsallaştırılması açısından bakanlığın da öngördüğü, Körfez Belediyesi 2015 – 2019 Stratejik Planlama çalışmaları, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın 30 Mart yerel seçimleri öncesinde hazırladığı Körfez’in geleceğini şekillendirecek projelerinin hayata geçirilebilmesi yönünde de önem taşıyor.

Katılımcılık ve şeffaflık ilkelerinin şehir yönetimi açısından önemine değinerek konuşmasına başlayan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, "Bizler hizmet çizgimizi belirlerken her zaman halkımızla iç içe olmayı ve birebir diyalog kurmayı tercih ettik. Var oluş amacımızın, halkımıza hizmet olduğu bilincini, daima omuzlarımızda taşıyoruz. Katılımcılığı ve şeffaflığı en üst seviyede tutuyoruz. Bizden sonraki nesillere daha yaşanılabilir şehirler bırakmak için bu önemli iki ilkeyi çok önemsiyoruz. İnşallah önümüzde meclis toplantısında gündemimizde de yer alacak stratejik planımızın hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ederim

Belediye Başkanı İsmail Baran, ayrıca Stratejik Planın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Baran, “Stratejik konumu itibariyle özel bir yere sahip olan ilçemizi ulaşım bağlantıları ve diğer donatı alanları ile Türkiye’nin cazibe merkezi haline getirme arzumuzla 2015 – 2019 yıllarını kapsayan plan, program, yatırım ve kaynaklarımızı içeren Stratejik Planımızı Ekim ayı meclis toplantısında üyelerimizin onayına sunacağız. 5393 sayılı Belediye Kanunu ile 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrolü Kanunu uyarınca hazırlanması zorunlu olan bu stratejik plan, kurumun misyonunun tanımlanması, vizyonunun belirlenmesi, stratejik amaçlar ile ölçülebilir hedefler saptanması ve performansın önceden belirlenen göstergeler doğrultusunda ölçülmesi, izlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla hazırlamış bulunmaktadır. Çok kısa bir sürede, özverili bir çalışma sonucunda gerçekleştirilen stratejik planımızda emeği geçen Stratejik Planlama Ekibindeki çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bu yeni stratejik planın, kurumumuzun kaynaklarının daha etkin kullanılmasına, olumlu faaliyetlerinin artmasına, kurumsal kimliğinin güçlenmesine katkı sağlayacağı inancı ile hayırlı olmasını dilerim” dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751