banner2779
banner2752
banner2750

körfez’in yükselen inşaat şirketi özcanlar inşaat
 Körfez’de, yıllar öncesinde inşaat firmalarının ilgi göstermediği bölgede yatırım yaparak, ilçenin sessiz sedasız yükselen şirketi olan Özcanlar İnşaat, 300 daire yapımı ile büyüyen şirketler arasındaki yerini aldı.

İlk olarak 1990 yılında kurulan Özcanlar İnşaat Şirketi, kurulum ve hazırlık aşamasını tamamladıktan sonra 2010 yılında ilk temeli attı ve o günden bu güne hızla büyüyerek, yeni inşaatlarla sektördeki varlığını kanıtladı. Özcanlar İnşaat, kısa zamanda müşteri memnuniyeti kazanarak, yaptığı site ve ev sayısını arttırdı. Kısa zamanda hızla büyüyen Özcanlar İnşaat Sorumlusu Eren Kazgan, başarılarındaki en önemli faktörün, diğer inşaat firmalarının gelecek görmedikleri bir bölgeye yatırım yapmalarından kaynaklandığını söyledi.

Riski aldık

Eren Kazgan, 2010 yılında inşaatlara başladıklarında sektörün parlak bir devir yaşamadığını ama bulundukları bölgede de fazla yatırım olmadığını belirterek, ‘’Biz bulunduğumuz bölgeye hizmet etmek amacıyla ve burada gelecek gördüğümüz için inşaatlarımıza Körfez Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde başladık. Daha sonra yine aynı bölgede değişik noktalarda inşaatlara devam ettik. Kaliteden ödün vermeden, gerektiğinde karımızdan fedakarlık ederek inşaatlarımızı sürdürdük. Her sattığımız daire bir diğerine referans oldu ve bu günkü noktaya ulaşıp, 5 yılda 300 daire gibi önemli bir rakama ulaştık. Bu dönemde alt yapı, çevresel faktörler nedeniyle bölgeye yatırım yapmaya çekiniliyordu. Biz, kendi insanlarımız arasında riski göze alarak yatırımlarımızı gerçekleştirdik ve çok yerinde bir karar aldık. Bu gün, Körfez’in gözde mahalleleri sanayi ve liman etkisiyle önceki rağbetini kaybederken, ikamet alanı olarak bu bölgelere kaymalar başladı ve bizim yatırımlarımız da değer kazandı’’ dedi.

Yerleşik esnaf faktörü

Eren Kazgan, bölgenin yerleşik esnafı olmalarının da büyümede rolünün büyük olduğunu ifade ederek, ‘’Biz bölgemize, bölge halkı da bize sahip çıktı. Bu bölge Doğulu insanların yaşadığı mahalleler olarak biliniyordu. Şimdi, geçen zamanla birlikte bölgenin değeri, havasının temizliği ve gelişmeye açık olması nedeniyle bir kent mozaiği haline geldi. Bir daire sattığımızda, kalite ve karşılıklı ikili ilişkiler sonrasında, müşterilerimiz başka alıcılarla kapımızı çaldılar. Adeta müşterilerle arkadaş olduk ve bu yakın ilişkiyi hiç bozmadan günümüze kadar taşıdık. Başlangıçta kırsal olarak bilinen bölgemiz, yapılan yatırımlar, Toki inşaatları, hastane ve benzeri faktörlerle rağbet gösterilen bölgeler arasına girdi. Bu gün, yaptığımız inşaatların metrekaresi bin liradan satılıyor, temelden girilmesi halinde de rakam düşüyor. İnşaatlarda kurallara uymamız, kaliteden ödün vermememiz ve bu bölgenin taşlık yapıya sahip olması binalarımıza değer katıyor. Körfez’in, Yavuz Sultan Selim, Çamlıtepe, Hacı Osman gibi mahallelerinde, temeli kazdığınızda taşla karşılaşıyorsunuz. Zeminin sağlamlığı evlerimize ve bölgeye olan ilgiyi de arttırıyor’’ dedi.

Geleceğin kent merkezi

Eren Kazgan, son zamanda yapılan ve yapılması beklenen yatırımların bölgeyi ilçenin merkezi haline getireceğini sözlerine ekleyerek, ‘’İlçenin sahil mahalleleri liman ve sanayi nedeniyle terk edilmeye başladı. Daha önceleri kırsal kesim olarak bilinen bu bölge, yöneticiler tarafından da geleceğin yerleşim alanı ve merkezi olarak gösteriliyor. Bölgemizde bir Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yapıldı. Devlet Hastanesi’de daha de büyüyecek ve yeterli hale gelecek. Hemen yanı başımızda Toki bir kent kuruyor ve yeni binalar ilave ediliyor. Tüm bu gelişmeler yatırımlarımıza da değer katıyor. Bu nedenle, biz de bölgede yalnızca inşaat değil daha değişik sektörlerde de hizmet vermek için girişimlerde bulunmaya başladık. Yakında, hem bu hizmet ağımızı genişleteceğiz, hem de inşaatlarımızı başka bölgelere de kaydıracağız. Halen site konumunda projelerimiz devam ediyor. 2 artı 1, üç artı 1, dubleks şeklinde dairelerin yer aldığı sitelerimizde, otopark, sığınak, kamera sistemi gibi istenen tüm çalışmalar yapılıyor’’ dedi.

Garantimiz altında

Eren Kazgan, inşaat yapıp satmakla görevlerinin bitmediğini ve bundan sonrasında da aradan yıllar geçse de yaptıkları binaların garantileri altında olduğunu söyleyerek, ‘’İnşaatçılık ve ticaret bize baba mesleği olarak aktarıldı. Yaptığımız binayı sattıktan sonra işimiz bitmez. Aradan yıllar geçse de, bizden kaynaklanan bir olumsuzlukta üzerimize düşen görevi yaparız. Hatta, öyle binalarımız oldu ki, aradan yıllar geçti ve bir onarım, tadilat için bizden yardım istendiğinde elimizden geleni yaptık ve müşterimizin yardımcısı olduk. Bu da bize artı puan, artı müşteri olarak döndü. Şimdi, inşaat ailemize kardeşim Özcan Kazgan’ı da dahil ettik. İnşaat Mühendisi olan kardeşim de iki projesi ile inşaatçılığa adımını attı. Yaklaşık 100 kişilik bir aile olarak bu sektörde ve bağlı diğer sektörlerde halkımızın hizmetinde olmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751