Körfezli Bayanlar Kooperatifleşiyor

Körfez Ticaret Odası’nda bu konu ile ilgili olarak yapılan bilgilendirme toplantısı sonrasında harekete geçen İcra Kurulu Yöneticileri Fatoş Durak, Ayşe Hacet Aşar ve Hazel Uzun, Oda Başkanı Recep Öztürk ve yönetiminin de desteği ile ilk olarak el yapımı çanta ve el işlemeleri ile harekete geçme kararı aldılar.

Körfez Ticaret Odası’nda gerçekleşen toplantıda, kadın girişimcilere kooperatifleşme ve faydaları anlatıldı. Bilgilendirme toplantısına İl Ticaret Müdürlüğü, Aile ve Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü ve girişimci bayanlar ile Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk ve yönetimi katıldılar.

Toplantıda kooperatif kurulumu, faaliyet kapsamları, yapılabilecekler hakkında bilgiler sunuldu. Girişimci kadınlar adına çalışmaları başlatan Fatoş Durak ve yönetimdeki arkadaşları, hemen kooperatifleşme faaliyetlerine başlayacaklarını belirterek, “Şu anda 3 mahalle de örgütlenmeye başladık. Mimar Sinan, Atalar ve Hereke’den 50 bayan kaydedildi. Kooperatif olarak ilk aşamada el yapımı çanta, el işlemeleri ile harekete geçeceğiz. Amacımız kadınları üretime katıp, hem aileler için hem de ilçe ekonomisi için katkı sağlamak olacaktır. Daha sonra köyler de faaliyetlerimiz tarım ve hayvancılık ile ürünlerini kapsayacak şekilde genişletilecek” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817