banner2779
banner2752
banner2750

KÖRFEZLİ DURULSAN  6 KITADA İHRACAT YAPIYOR..!


Merak edilen soruları cevaplayan Recep Durul hedeflerini anlattı. Sıfırdan başlayıp ihracat yapan dev bir firma olmayı başaran Körfezimizin gururu DURULSAN, önümüzdeki süreçte yeni yatırımlara imza atacak 

Şirketiniz DURULSAN hakkında bilgi verebilir misiniz?

LPG Sektöründe faaliyet gösteren bir firmada 9 yıl çalıştıktan sonra 1995 yılında Durulsan Makine şirketini kurduk.  Durulsan olarak LPG dolum makine ve ekipmanları üretimi yapıyoruz. Şirketimizde 15’i mühendis toplamda 65 kişi çalışıyor. Makine parkımızda 20 adet CNC torna 4 adet işlem merkezi makinesi 2 adet lazer kesme makinesi 3 adet abkant büküm ve form makinesi elektro statik boyama fırını ve üretimle ilgili pek çok makine bulunuyor.

DURULSAN’ın hizmet verdiği alanlarla neler?

2005 yılına kadar yurtiçinde faaliyet gösteren bir firma iken, 2005’ten sonra yurtdışına açıldık.tüp gaz dolum sistemleri  Oto gaz dolum sistemleri, dökme gaz sistemleri enerji sektöründe LPG tüp dolumu ve kantarlar ürettiklerini uluslararası bütün sertifikalara sahibiz. Kendi markamızla Avrupa birliğindeki bütün ülkelere ve tüm dünya ülkelerine ürünlerimizi satabiliyoruz.

DURULSAN olarak hedeflerinizden bahseder misiniz?

2017 yılında üretimine ve satışına başladığımız lpg otogaz pompalarının haricinde  2019 yılı itibariylede  akaryakıt pompaları üretimine başlamak bunlarla ilgili hazırlıklarımızı tamamladık sadece pompalarla sınırlı değil  farklı ürünlerde olacak  2023  yılı hedefimiz 50 ülkeye ihracat yapmak ve 20 ülkede distribütörlük oluşturmak, yeni coğrafyalarda yeni müşteri portföyleri oluşturmak, bayi zincirimizi artırmak ve ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam eden her yıl yeni ürünler yaparak piyasadaki payımızı sürekli arttırmak en büyük hedefimiz.

ARGE MERKEZİ

Kocaeli Üniversitesi teknoloji transfer ofisi ile birlikte şirketimizde bir ARGE merkezi oluşturmayı hedefliyoruz. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız ve toplantılarımız devam ediyor KOSGEB ve MARKA ile işbirliği içindeyiz. Ürünlerin millîleştirilmesi ile ilgili ne gibi destekler alacağımızla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim için durmak yok. Yakın zamanda şirket anayasamızı da oluşturarak bu hedeflere ulaşmada bir adım daha atmış olacağız.

“Şirket Anayasası” ne demek?

Devlet anayasası gibi, devletlerin anayasası olduğu gibi şirketlerin de anayasası olması gerektiğini düşünüyorum. Tabi buradaki önemli nokta bu anayasanın şirket faaliyetlerini sınırlandıran katı kurallar olarak değil, ilişkileri düzenleyen ve şirketin uzun ömürlü olmasını sağlayan esaslar olarak düşünülmesi gerektiği.  Bu nedenle amaçlara uygun bir örgüt yapısı oluşturmayı, iş ve görev tanımlarını yapıp yazılı hale getirmeyi, iç yönetmelikleri oluşturmayı, etki ve sorumlulukları dağıtarak profesyonel bir yönetime geçmenin gerekliliği düşünerek şirket anayasamızı oluşturuyoruz.

Ithalat ve ihracat alanındaki çalışmalarınızdan bahseder misiz?

 Yurt dışından İthal ettiğimiz mallar yıllık satışlarımızın %10 u  civarında kendi ürettiğimiz mallar ise yıllık satışlarımızın % 90 ı civarında nerdeyse ihraç ettiğimiz malların tamamını kendimiz üretiyoruz ayrıca  ithalat oranını dahada aşağı çekmek için çalışmalar yapıyoruz.  2018 yılı itibari ile yaklaşık 35 ülkeye ihracat yaptık Latin Amerika, Afrika, Asya, Avrupa, Ortadoğu ve Körfez ülkeleri olmak üzere toplamda 6 kıtaya ulaştık. 8 Farklı ülkede ise distribütörlerimiz var yeni ürünlerle birlikte ülke ve distribütör sayıları artarak devam edecek.

İhracat yapmak isteyen üyelere tavsiyeleriniz nelerdir?

Ticaret eğitimi alınmasının en önemli faktör olduğunu düşünüyorum. Bu alanda yazılmış pek çok kitap var ben Ahmet Şerif İzgören’in kitaplarını bu anlamda önerebilirim. Bunun dışında sizin de Körfez Ticaret Odası olarak bu alanda verdiğiniz pek çok eğitim var. Üyelerin bu eğitimlerden yararlanarak bu bilince erişmeleri gerektiğini düşünüyorum. Ticaret yapan kişilerin büyümesinin önündeki en büyük engelin,  parayı kullanmayı bilmemesi olduğunu ve bu bilince ulaşmanın eğitim ve okumaktan geçtiğini düşünüyorum.

İHRACATIN EN ÖNEMLİ KISMI YABANCI DİL

Ihracata ilk başladığımız yıllarda tercümanlarla birlikte yurt dışına çıkıyorduk. Zamanla eksiklerimizi görerek ve tamamlayarak bu süreci doğru değerlendirdik, Şuan kendimizi ve firmamızı en iyi şekilde yurtdışında temsil etme noktasına geldik. Bu arada en önemli nokta doğru ekip arkadaşlarınızın olması Durulsan da çalışan herkes yurtdışında bizi en iyi şekilde temsil edecek yeterlilikte kişilerdir.

FUARLARIN ÖNEMİ

Bunun Dışında en önemli noktalardan birinin de fuarlara katılmak olduğunu düşünüyorum. Durulsan olarak biz her yıl 8-10 fuara katılıyoruz.  Fuarlara katılmanın “ilgili talebi” doğrudan, kısa sürede ve en etkili biçimde yakalama imkânı verdiği bu sayede de hem satış hem tanıtım açısından önemli kazanımlar elde edilmesini sağladığını düşünüyorum. Fuarlar üretmekte olduğumuz ekipman ve sistemlerin performans, fiyat, kalite hizmet açısından üstünlüklerini ortaya koymak için önemli bir fırsat, bu açıdan da fuarları önemsiyoruz.

SOSYAL MEDYA

 Firmanın tanıtımında web sitesinin çok önemli bir faktör olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda farklı web siteleri açarak dış ülkelerde daha çok  tanınmaya çalışıyoruz. Ayrıca Durulsan olarak sosyal medyada da aktif olmaya başladık buradaki amacımız ise sosyal medyayı kullanan kitlelere erişimi sağlamak.

Odamızla müşterek projelerde yer aldınız. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Körfez Ticaret Odası’nın Engelliler Derneği’ne gerçekleştirmiş olduğu ziyarette, engellilerin en büyük sorununu ortadan kaldırdık. Çoğumuz için hayata dair çok basit bir ayrıntı ama engelli vatandaşlarımız için önemli bir detaydı bu. Fiziki durumları nedeniyle bir basküle çıkıp tartılamayan engelliler bizden yardım istedi.

Ziyaret sonrası bu sorunun çözülmesi için neler yapılabileceği konuşulurken bu tartının üretici bir firma olarak bizim tarafımızdan yapılabileceği konuşulmuş. Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Baki Susam tarafından aranarak bu tartının bizim firmamız tarafından yapılıp yapılmayacağı soruldu. Ben de firma olarak bu tartıyı yapabileceğimi söyledim ve süreci başlattık. Yaklaşık 20 günün sonunda kendi fabrikamızda projelendirip, imal ettiğimiz hassas terazi ile engelli vatandaşlarımızın bu sorununu giderdik. Ticaret Odası yöneticileri ile birlikte engelliler derneğine teslimini gerçekleştirdik. Böyle bir projede yer almaktan son derece memnun oldum.

Son olarak vermek istediğiniz mesajınız var mı?

Bu dünyada herkese yetecek kadar iş var yeter ki yapacağınız işi en iyi şekilde yapmaya gayret edin. Bu gayreti sevmediğiniz bir işte kullanmayın. İhtiyacınız olan tek şey hayallerinizin gerçekleşebileceğine inanmaktır. Bilişim sektörünü cağımız teknolojisini yakalamak ve işimizde bu argümanları kullanmak çok önemli. Uluslar arası ticaretin olmasa olmazı yabancı dil. Mutlaka en az bir yabancı dil öğrenmeye gayret edelim…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751