banner2779
banner2752
banner2750

 KÖRFEZ’Lİ EMLAKÇI DOLANDIRILDI

Edinilen bilgilere göre, Bekir adını kullanan şahıs, Yarımca’da faaliyet gösteren Hayat  Emlak’ı telefonla arayarak, internetten numarayı aldığını belirtti ve Tütünçiftlik Güney Mahallesi’nde ki 330 metrekarelik arsasını satmak istediğini bildirdi.  Tütünçiftlik  Güney  Mahallesi Deprem Anıtı arkasında iki parsel arsasını 85 bin ve 75 bin lira bedellerle satacağını belirtti. Emlakçı Bülent Koç arsaları görüp döneceğini söyledi ve 2 gün sonra Bekir adlı şahsı arayarak alıcı olacağını belirtti. Bülent Koç, daha sonra kendisinden arsa bulmasını isteyen Dursun Dönmez’e elinde 2 parsel olduğunu söyledi ve alıcıyı götürüp arsaları gösterdi. Alıcı çıkması üzerine Bekir adlı şahsı arayan emlakçı müşteri olduklarını söyledi. Bir gün süre isteyen ve Ankara’da Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda çalıştığını söyleyen Bekir adlı şahıs, tekrar aradı ve kendisinin gelemeyeceğini, parsellerden 75 bin lira değerinde olan arsayı satacaklarını, kaynının geleceğini söyledi. Tuzağa düşen emlakçı, İstanbul’a gitti ve Hüseyin Sarman adlı dolandırıcı ile buluştu. Olayın bundan sonrasında, Hüseyin Sarman İstanbul Büyükçekmece 2. Noter’e gitti ve Bülent Koç’a vekalet verdi. Emlakçı hem üzerinde bina gözüktüğü için, hemde arsa için için iki ayrı vekalet aldı ve dolandırıcı şahsa 70 bin lira ödedi.

Bu noktadan sonra Körfez’e dönen Bülent Koç, Körfez Tapu Müdürlüğü’ne gitti ve tapu çıkartmak istedi. Ancak, tapu görevlileri tapu kayıtlarındaki resim ve satıcı şahsın baba adından şüphelenip durumu polise aktardı. İşi bir gün uzattıran polis, operasyon düğmesine bastı ve iki memuru satış sırasında imza odasına eksper gibi gösterip soktu ve suçüstü yaptı. İmzalar atılrken polis olaya müdahale etti ve emlakçı Bülent Koç, alıcı Dursun Dönmez ve eşi S.D. ile emlakçıda görevli bayan R. B.’yi gözaltına aldı.

Yapılan ilk sorgulama sonrasında Hüseyin Sarman’ın gerçek kimlik kullanmadığı ve sahte kimlikle noterde işlem yaptığı öğrenildi. Almanya’da bulunan Hüseyin sarman’a ulaşıldığında ise olaydan haberi olmadığı ortaya çıktı. 

Polis asıl kimliği bilinmeyen ve elde resmi olan sahte kimlikli şahsı aramaya başladı. Dolandırıldıkları anlaşılan emlakçı Bülent Koç, alıcı Dursun Dönmez ve beraberindekiler serbest bırakılırken, savcılık olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Polis, emlakçı ve alıcının dolandırıldığını ifade ederken, sahte kimlikle başkasına ait arsayı satan şahsı arıyor. Bu arada, sahte kimlikli şahsın, nasıl noterden işlem yapabildiği, başkasına ait tapu ve arsa evraklarına ulaşabildiğini araştırıyor. Bu arada olayda gerçek tapu sahibinin yakınlarının da rol almış olmasından şüpheleniliyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751