Körfezli Firma  Bimsan, Konkordato İlan Etti!

Körfez ilçesinde 1975 yılından bu yana faaliyette olan boru  imalat ve montaj fabrikası BİMSAN, ekonomik sıkıntılarıdan dolayı konkordato ilan etti.

B&B Hukuk Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kocaeli’nde 3.000 m2 alan üzerine kurulu 2.200 m2 kapalı alanda; 600 Kwa Trafo, 4 Adet 10 tonluk tavan vinci, Boya sahasında iklimlendirme ve hava şartlandırıcı cihazlar, 7.500 m2 kullanılabilir açık saha, Menemen’de 42.000 m2 alan üzerine kurulu 7.500 m2 kapalı alanda; Kumlama, boya ve imalat sahaları, 1.250 Kwa Trafo 7 Adet 10 tonluk tavan vinci, CNC kesim, büküm ve kumlama-boya hatları ile faaliyet göstermektedir.

"ZOR BİR DÖNEM"

Son yıllarda küresel piyasalarda yaşanan ekonomik belirsizlikler ve kredi piyasalarının daralması ülkelerin ekonomisine ciddi zarar vermiştir. Bu doğrultuda Türkiye’de kredi faiz oranları artmış, kurlar yükselmiş, büyüme hızı düşmüş ve ekonomide ciddi daralmalara sebebiyet vermiştir. Yabancı kaynak maliyetleri arttığı gibi kaynak sağlama imkânı zorlaşmıştır. Buna ilaveten finansal kuruluşların işletmelere açtığı kredilerin hacmi düşmüştür. Kredi bulamayan işletmeler durma riski ile karşı karşıya kalmış ve reel sektör açısından zor bir döneme girilmiştir"

Kaynak : Kırmızı Kocaeli

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.