KÖRFEZ’Lİ İŞ ADAMININ FACEBOOK’U İLE DOLANDIRICILIK GİRİŞİMİ
 Alınan bilgilere göre, Körfez’de fırın işleten ve AKP’nin kurucularından, aynı zamanda da belediye başkan adaylarından olan işadamı Akli Çakır’ın, facebook’u çalındı. Paylaşım sitesini ele geçiren hekırlar, Ali Çakır’ın adına yazdıkları mesajlarda, ‘’Dün 1600 liraya not book bilgisayar aldım, 300 liera değerinde hediye çeki kazandım. Numaran faturalıysa ver sana yönlendireyim’’ cümleleri yazıldı ve 20 bin takipçiye ulaşıldı. Dolandırıcılıkta yeni hamle olarak bilinen yöntemle, mesaja cevap verip, numarasını verenin telefonuna bir mesaj gidecekti. Bu mesaja olumlu yanıt verildiği anda da çeşitli miktarlarda faturalar, aboneye yansıyacaktı.

Yakınlarının araması ile sabaha kadar takipçilerine ulaşmaya çalışan Ali Çakır, durumu anlatmaya ve yakınlarını uyarmaya çalıştı. Bu tuzağa düşen olup olmadığının da ilerleyen günlerde ortaya çıkması bekleniyor. Ali Çakır, bir yandan takipçilerini uyarmaya ve mesaj atarak durumu anlatmaya çalışırken, diğer yandan ad sayfasını geri almak için yoğun çaba harcıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817