Körfez’li işadamı Kentsel Dönüşüm yapıyor
 Körfez’de Ağadere ve Tuğrul Caddesi’nde yer alan eski ve görüntüyü bozan binalarla ilgili yapılan yenileme çalışmalarına, ilçenin tanınmış müteahhitlerinden Kemal Aydın’da katkıda bulundu. Ağadere’nin arkasında yer alan eski binaları satın alan Kemal Aydın, buralara yeni ve modern iş merkezleri yapmak üzere kolları sıvadı. Kemal Aydın, caddenin daha işlek olması için de ön cephenin yanı sıra dere yatağı cephesinde yer alan yolların da yapılmasıyla dönüşümün hız kazanacağını söyledi.

Ağadere Caddesi’nde bin metrekarelik bir alan üzerinde iş yeri ve konut inşaatına başlayan Kemal Aydın, ilçeye 11 modern daire ve 3 iş yeri kazandıracak. Bittiği zaman Ağadere’nin en modern iş merkezlerinden biri olması planlanan bina, zemin katla birlikte 5 katlı olacak. Binanın alt katlarında işyerleri, üst katlarında da daireler ve dubleks evler olacak. Projenin ilk aşamasında eski bir yapıyı yıkıp modern iş hanı yapımına başlayan Kemal Aydın daha sonra da yan tarafta yer alan ve demir dövme işiyle uğraşan vatandaşların kaldığı 4 evi satın aldı. Bu eski binaları ve dere kenarında yer alan kulübeleri de yıkarak, buraya da modern binalar yapacak olan Kemal Aydın, kentsel dönüşümde kendi üzerine düşeni en iyi şekilde yaptığını söylüyor.

Kemal Aydın, ilçedeki inşaatla uğraşan her girişimcinin bu şekilde yeni binalar yapması halinde Kentsel Dönüşüm’ün kendiliğinden çözümleneceğini ifade ederek, ‘’Hem ticaret yapıyoruz, hem de ilçeyi modern binalara kavuşturuyoruz. Bu konuda belediye de bize yardımcı olur ve yan sokakları, caddeleri de gelişmeye uygun olacak şekilde yaparsa, ticaret hayatı canlanır. Ağadere Caddesi asfaltlandı, fakat arka sokaklar ve dere kenarı bakım istiyor. Belediyenin buna da el atacağına inanıyorum. Az bir maliyetle dere içi ve yan yolları temizlenip, düzenlendiğinde ilçenin alış veriş merkezi haline gelecektir’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817