Körfez’li Kadınlardan Örnek Davranış

Körfez Belediyesi’ne ait halk arasında ‘kıl çadır’ olarak bilinen mekânı; Körfez Belediyesi yönetiminden, ‘ En az iki gün bu mekânı kadınlarımız adına kullanalım’ diyerek talepte bulundular. Körfez Belediyesi yetkilileri ise, bu güne kadar erkekler tarafından ‘kıraat hane’ gibi kullanılan bu mekânı Salı ve Perşembe günleri kadınlara talep etti. Kadınlar; bu alanı haftada iki gün toplanma merkezi olarak kullanıyorlar, kendi aralarında etkinlik yaparak çalışmalarda bulunuyorlar.


 

EKİP OLUŞTURULDU

Öncülüğünü kendi çevresinde oldukça çok sevilen, geniş bir çevresi bulunan Esra Söğüt’ün yaptığı bu çalışmanın içinde, Esra Söğüt, Nermin Çıtkay, Saime Demirel, Zeynep Moğul, Asiye Kökçam, Cihangül Ercan, Fatma Dal, Gül Ünlü ve Ayfer Dinçer gibi isimlerde bulunuyor. Güçlü bir ekiple başlatılan çalışma her geçen gün gücüne güç katarak; önce mahalleyi, sonra Körfez’i aştı ve bu güzel çalışmadan haberi olan diğer ilçe kadınları bile buraya gelerek eyleniyor.

AMACIMIZ, KADINLARIMIZLA DERTLEŞMEK

Amaçlarını anlatan kadınlar, ‘Erkekler her yere gidebiliyor. Erkekler için kahve haneler, çay ocakları bulunuyor. Ancak kadınlarımız için böyle bir imkân yok. Kadınlarımızın da bu koduna ihtiyaçları bulunmaktadır. Bizde bu amaçla yola çıktık. Yola çıktığımız zaman, ‘Bu olmaz’ diyenler oldu, inanamayanlar oldu. Ancak biz inandık. Kıl çadırı denilen mekânı haftada iki gün kullanmak üzere Körfez Belediyesi’nden aldık. Haftada Salı ve Cuma günleri öğleye kadar biz kullanıyoruz. Biz burada toplanıyoruz, bir birimizin derdini dinliyoruz, sevincine ortak oluyoruz; bir birimize yol gösteriyor; stres atıyoruz’ dedi.

SEVMEK, HER ŞEYİN BAŞIDIR

‘Sevgi ve saygı her şeyin başıdır’ diyen organizatörlerden Esra Söğüt, ‘Ben insanları seviyorum. Hizmet etmeyi seviyorum. Gönüllere dokunmayı seviyorum. Evde kadınlarımız televizyona mahkûm olacaklarına, gelsinler burada sosyal hayatın içinde olsunlar. Biz bu amaçla bu oluşumu yaptık. Birkaç kişiyle başlattık; şimdi çok sayıda kadın geliyor. Burada oturuyoruz, eğleniyoruz, kimi zaman kadınlarımıza yönelik seminer türü faaliyetlerde bulunuyoruz. Evde problemi olan kadın geliyor; bizlere anlatıyor; en azından çözüm bulamazsak bile kendini rahatlatıyor.” dedi.

PROJELERİMİZ VAR

Burada kadınlarımıza yönelik projelerimiz olacak diyen Esra Söğüt, “İleri ki günlerde çok güzel çalışmalarımız olacak. Özellikle kaçarak evlenen kadınlarımıza yönelik bir çalışma düşünüyoruz. Gönüllere girmek, gönül sofrası kurmak ve bu sofranın etrafında sevgi ile saygı ile bir araya gelmek bizim için çok önemlidir. Sevginin olmadığı yerde, saygı olmaz. Saygı ve sevgi ile ekip arkadaşlarımızla elimizden gelen hizmetin en güzelini yapıyoruz. Kimi zaman kadınlarımız evlerinde kendi el emeği göz nuru ile yaptıkları ürünleri getirerek satışını dahi yapabiliyor.” dedi.

KAPIMIZ HERKESE AÇIK

Esra Söğüt, “ Kapımız herkese açık. Yola çıktığımız arkadaşlarımızla güzel hizmetler gerçekleştirdik. Daha güzel hizmetler yapacağız. Bizimde artık gidip, oturup, dinleneceğimiz; dertleşeceğimiz, bir birimizin derdi ile hem-dem olacağımız bir mekânımız var. Gönül ister ki böyle mekânlar; Körfez’in her yerinde olsun; kadınlarımız oraya gelsin; gönüllerince oynasınlar; otursunlar, dertleşsinler. Böyle bir eksikliği biz Körfez’de fark ettik ve Belediyeden bunu talep ederek; istedik ve verdiler. Şimdi gönüller dokunmak; kadınlarımızın mutlu olmasını sağlamak için gayret gösteriyoruz. Kadının mutlu ve huzurlu olması demek; evinde huzur ve güzelliğin olması demektir.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817