Körfez’li oyuncular İkincilikle yuvaya döndüler

KÖRFEZ’İ TEMSİL ETTİLER

Katıldıkları yarışmalarda dikkatleri üzerine çeken Körfez Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, antrenörler Yasin Büte ve Serhat Güneş eğitmenliğinde uzun bir çalışma dönemi gerçekleştirdiler. Geçtiğimiz aylarda İzmit’te düzenlenen Halk Oyunları İl Müsabakası’nda ‘Muş yöresi’ oyunuyla Kocaeli birincisi olan Körfez Belediyesi Halk oyunları ekibi, Zonguldak Site Spor Salonu’nda düzenlenen Kulüpler arası Halk Oyunları grup şampiyonasına katılarak Kocaeli’yi ve Körfezi temsil ettiler.


MUŞ YÖRESİ KENDİNE HAYRAN BIRAKTI

Sakarya-Düzce-Bursa-Zonguldak İllerinin de katıldığı yarışmada, Körfez Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Muş Yöresi ve Doğu Anadolu’da meşhur olan dengbejlik ve atışma kültürünü Türkiye’de ilk defa sergilediler. Sahnelenen oyunların ardından Bursa İli Bursa yöresi oyunuyla birinci olurken, Körfez Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Muş Yöresine ait halk oyunuyla ikinciliği 2 puanlık bir farkla göğüsledi.
İller arası ikinci olan Körfez Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ödüllerini Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İkram Kızılca’dan aldılar.

AİLELERDE YALNIZ BIRAKMADI

Farklı kültürlerin bir araya geldiği yarışmada, Körfez Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nde bulunan oyuncuların aileleri de, Zonguldak’a giderek çocuklarını yalnız bırakmadılar.  Yarışmada ayrıca tribünlerden destek pankartları  da açıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817