banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

KÖRFEZLİ PROFESÖR TÜRKİYE'NİN GURURU OLDU
 Sakarya Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi  ve yine ilçenin tanınmış iş adamlarından Fazlı Tosun’un yeğeni olan Profesör Dr. Murat Tosun, Körfez’in yetiştirdiği bir bilim adamı olarak Türkiye’nin ve ilçemizin gururu oldu.

Sırbistan’ın Başkenti Belgrad’da düzenlenen 5. Uluslar arası Avrasya Matematik Bilimleri ve Uygulamaları Sempozyomu’nu organize eden Murat Tosun, yaptığı açıklamalar ve verdiği bilgilerle alanındaki başarısını gösterdi. Murat Tosun’un organize ettiği kongre,  Amerika, İspanya, Romanya, Azerbaycan, Güney Afrika, Çek Cumhuriyeti, Avustralya, Ukrayna ve Almanya’dan, Dünyanın en seçkin üniversitelerinden 10 farklı ülkeden çağrılı konuşmacıların yer aldığı organizasyon oldu. Bilimsel anlamda, alanında Dünyada en çok ses getiren ve Türkiye de alanında tek kongre olan organizasyonun tertipleyicisi Murat Tosun, ülkemizi ve ilçemizi en iyi şekilde temsil ederek, teşekkür aldı.

Profesör Dr. Murat Tosun Bilim Dünyasına 'Demokrasi' Dedi

80 farklı üniversiteden birçok tanınan bilim insaninin katıldığı konferansta ülkesini gururlandıran, en iyi şekilde temsil eden Profesör Dr. Murat Tosun bilim insanlarına 'Demokrasi' dedi. Bir çok farklı ülkenin diline çevrilen konuşmasında Türk insanın demokrasiye, özgürlüğe, vatanına, milletine bağlılığının yanı sıra 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde yaşanan hain darbe girişimi hakkında katılımcılara bilgi verdikten sonra Türkiye'nin verdiği demokrasi mücadelesinden bahsederek, uluslararası bilim camiasının desteğini beklediğini ifade etti. Bu konferansın hem akademik sonuçları açısından hem de ülkemizin bilimsel ve kültürel temsili açısından düzenlenebilmiş olmasının kendileri için bu yıl daha da önemli olduğunu ve sarf ettikleri çabaya değdiğini söyledi.

Bilim Adamları Teşekkür Etti

Açılış merasimi Türk matematik camiasının değerli bilim adamı Prof. Dr. H. Hilmi Hacısalihoğlu konuşması ile başladı. Nis Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ljubisa Kocinac uluslararası alanda geniş yer bulan bu organizasyonun Belgrat'ta gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve bundan sonraki her organizasyonda da yer almanın kendisi için büyük onur olacağını belirtti. Konferansa Kanada'dan katılan Prof.Dr. Pranesh Kumar daha önceki konferanslara da katıldığını ve matematik alanında önemli olduğu düşündüğü bu organizasyonda bundan sonrada yer almak istediğini söyledi. Avustralya'dan gelen Prof.Dr. Sidney Morris Türkiye'deki gelişmeleri bildiklerini ifade etti ve mevcut koşullarda böyle faydalı bir organizasyonun düzenlenmiş olmasını tebrik ederek uluslararası temsili layıkıyla yerine getirdiği için Prof. Dr. Murat Tosun ve ekibine teşekkürlerini sundu. Açılışta söz alan pek çok katılımcıdan sonra İngiltere'den katılan Prof. Dr. Abdel Salhi'nin organizasyon ve bilim komitesine övgü dolu sözleri ile açılış merasimi sona erdi.

 

Türk Matematikçilerden Şehit ve Gazilere Büyük Saygı

Konferans süresince sunulan bilimsel çalışmalar ve davetli konuşmaların yanı sıra Türk matematikçilerinin alanlarına yaptıkları katkılar ve verdikleri demokrasi mücadeleleri tüm yurt dışı katılımcılar tarafından takdirle karşılandı. Yabancı katılımcıların da şehitlerimizin acısını paylaştıklarını ifade etmeleri, terörü lanetlediklerini söylemeleri konferans boyunca duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Konferansta her yıl kültürler arası köprü görevi olma gayesi ile düzenlenen kültür gecelerinin şehit ve gazilere duyulan saygı dolayısıyla bu yıl düzenlenmemiş olması herkes tarafından saygı ile karşılandı.

Kapanış merasiminde Abdullah Gül Üniversitesi'nde görev yapan Doç.Dr. Sergey Borisenok Türkiye'yi içeriden tanıyan bir yabancı olarak bu organizasyonun bu günlerde düzenlenebilmiş olmasının değerine ve önemine dikkat çekerek hem Türkiye hem de dünya matematik bilimine katkı sağladığını düşündüğü bu organizasyonu başarılı bulduğunu ifade etti. Farklı ülkelerden katılımcıların iyi dilek ve temennileri ile konferans kapanış merasimini tamamladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826