KÖRFEZLİLER AYNI SOFRADA BULUŞTU
 Kapalı Pazar Alanı Hınca Hınç Doldu

Mahalle sakinlerini aynı sofranın etrafında bir araya getirmeyi amaçlayan iftar programları, vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşmeye devam ediyor. İftar öncesi kurulan masaları tek tek dolaşarak vatandaşların Ramazan ayını tebrik eden Belediye Başkanı İsmail Baran, yoğun ilgiye teşekkür etti.

İftar yemeğine Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve eşi Bilge Baran, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Ak Parti Körfez İlçe Teşkilatı, Birim Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yaklaşık 1500 kişinin katıldığı iftarda mahalleler, dayanışmanın, paylaşmanın coşkusuyla renklendi.

Tek Kişilik Oyun Büyük İlgi Gördü

İftar programı öncesi Mehmet Beyazıt’ın yazıp oynadığı Yüreğime Kar Yağıyor adlı tiyatro oyunu Körfezlilerle buluştu. Yüreğime Kar Yağıyor ’un yazarı Beyazıt “Ve adamın biri sahneye çıkar öykülerini anlatır” sözleriyle oyunu anlatmaya başladı. Tek kişilik oyunda Beyazıt, sahne performansıyla olanın ve olanların gerçeğini görmek ve mutlak gerçeğe ulaşmak derdinde olduğunu ifade ediyor.

Belirlenen alanda iftar öncesinden masalar kuruldu, sandalyeler dizildi. Düzenlenen bu iftar programı sayesinde mahallede, aynı sokakta ya da aynı binada oturanlar, komşularıyla aynı sofrada iftar yapmanın ve uzun uzun sohbet etmenin hazzını yaşadı. Okunan Kuran tilavetinin ardından oruçlar açıldı.

Ramazan Aynını En İyi Şekilde İdrak Etmeye Çalışıyoruz

Belediye Başkanı İsmail Baran, tüm vatandaşların Ramazan’ını tebrik ederek belediyenin Körfezlilere yaptığı hizmetlerden bahsetti. Başkan Baran, “Af, mağfiret ve bereket mevsimi Ramazan ayını idrak etmiş bulunuyoruz. Yıl içerisinde gönüllerin yumuşadığı, rahmet kapılarının açıldığı geceler, günler ve aylar vardır. İşte bunlardan biri de peygamberimiz (s.a.v)’in “Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluştur” diye haber verdiği Ramazan ayıdır” şeklinde konuştu. Başkan Baran ayrıca ramazan ayının tüm insanlara hayırlara vesile olması dileğinde de bulundu.

İftar sonrası vatandaşlara çay ikramında bulunulan programda, oruçlarını afiyetle açan vatandaşlar belediye tarafından kendilerine ikram edilen çayları yudumlayıp hoş sohbetler gerçekleştirdiler.












 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817