KÖRFEZLİLER ‘TÜRKİYE AŞKINA’ ALANDAYDI

Körfez’de hain darbe girişiminin yıl dönümünü 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen programla anıldı. Körfezlilerin alanı doldurduğu programa; Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Mesut Kavak, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Garnizon Komutan Vekili, AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Tuna, MHP İlçe Başkanı Zeki Gürsu, BBP İlçe Başkanı Bayram Kurtaran ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

GÜN BOYU DEVAM ETTİ

Programa ayrıca; Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, Esnaf Odası Başkanı Yahya Öztürk, STK temsilcileri, Başkan yardımcıları, meclis üyeleri, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Körfez Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrasında da ilk olarak Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt konuşma gerçekleştirdi.

BAŞKAN SÖĞÜT, “ALÇAK VE HADSİZ TEŞEBBÜS”

Başkan Söğüt, “Bugün, ülkemize ve egemenliğimize  karşı  yapılmış olan hain darbe girişiminin 6. yılını geride bırakıyoruz. Devletimize diz çöktürmeyi ve milletimizi esir almayı amaçlayan bu alçak ve hadsiz teşebbüsün, hedefine ulaşamamış olmasından dolayı Allah’a binlerce kere şükrediyorum. Zira, birliğimizi parçalamak, devletimizi elimizden almak, milletimizi tarih sahnesinden silmek ve bu coğrafyanın tüm maddi ve manevi zenginliğini tarumar etmek isteyenlere Rabbim izin vermedi.

“HER GÜN DAHA DA BÜYÜYORUZ”

Ülkemizin ve milletimizin yarınlarını çalmaya yeltenenlerin hazin akıbetine, tüm dünyanın şahitlik etmiş olmasından dolayı son derece mutluyum. Her gün daha da büyüyen ve güçlenen ülkemizi, yürüdüğü bu kutlu yoldan alıkoymaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğine bugün, dünden daha çok inanıyorum. Birliğimizi ve dirliğimizi koruduğumuz sürece, tüm iç ve dış engellere ve tuzaklara karşı yine galip geleceğimize tüm kalbimle inandığımı ifade etmek istiyorum.  

                                                              

BİR DAHA YAŞANMASIN

Hain darbe girişiminin korkusuz bir halk hareketiyle engellenmesi vesilesiyle ilan edilen, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nüzü en içten  duygularla  kutluyorum. Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize sağlık ve uzun ömürler diliyorum. Milletimizin bu karanlık günleri bir daha yaşamamasını temenni ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Şener Söğüt’ün ardından Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin kürsüye geldi.

ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ

“15 Temmuz’u, hainlerin darbe girişimini untumadık, unutmayacağız” diyen Kaymakam Bilgin, “Bizler şehitlerimizi unutmadık, gazilerimizi unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Değerli dostlar. 15 Temmuz hain darbe girişiminde hiç birimizin aklına gelmeyecek şeyler oldu. Bir defa sizlerin hepimizin temsil edildiği TBMM bombalandı. Yalnız ellerinde Türk bayrakları ile hainlerin karşısında duran kardeşlerimiz şehit edildi.

HALKIMIZ DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTI

Türkiye aşkıyla, demokrasi aşkıyla dolu vatandaşlarımız, hainlere geçit vermedi, meydanlarda da demokrasiye sahip çıkma adına nöbet tuttu. FETÖ devleti ele geçirmek isteyen, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen, kökü dışarıda olan hain bir örgüt. Bu örgütün amacı ülkemizi bölmek, parçalamak, birlik ve beraberliğimizi yok etmek. Buradan haykırıyoruz; bu ülkeyi bölmeye çalışanlar ne kadar gayret gösterirse göstersin, bu aziz millet buna izin vermeyecektir. Böyle bilinmesini istiyorum” dedi.

EZGİLERİNİ SESLENDİRDİLER

Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin’in konuşmasının ardından Umut Mürare de sevilen ezgilerini seslendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz mesajının da izlendiği programda Mürselpaşa Türk Müziği Topluluğu da sevilen ilahileri seslendirdi. Alnı dolduran vatandaşlar da ellerindeki Türk bayrakları ile ezgilere eşlik etti. Program boyunca da vatandaşlara çay ve helva ikramında bulunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817