banner2752
banner2750
banner2776

KÖRFEZLİLER VATAN NÖBETİNDEYDİ

Başkan Şener Söğüt, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı, “Bize büyük acılar yaşatmayı, istiklalimizi elimizden almayı ve diz çöktürmeyi amaçlayan bu alçak teşebbüsün hedefine ulaşamamış olmasından dolayı Allah'a şükrediyorum” dedi

15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen programa; Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Ali Mesut Kavak, Garnizon Komutanı Gökhan Güllüoğlu, kurum müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları ve ilçe yöneticileri, Esnaf Odası Başkanı Yahya Öztürk, Şoförler Odası Başkanı Ali Karadeniz, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

SOSYAL MESAFEYE DİKKAT EDİLDİ

15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanı’nda sosyal mesafeye de dikkat edilerek oturma düzeni oluşturuldu. Alana girişte ateş ölçümü yapılırken, kurulan stantlarda vatandaşlara maske ve dezenfektan dağıtıldı. Program öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ulusa Seslenişi kurulan dev ekranlarla alandaki vatandaşlara canlı olarak aktarıldı.

HEDEFLERİNE ULAŞAMADILAR

15 Temmuz'u anlatan video gösterimleri sonrasında kürsüye gelerek konuşan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “Bugün ülkemize, vatanımıza ve egemenliğimize karşı yapılan hain darbe girişiminin bertaraf edilişinin 4. yılını geride bırakıyoruz. Bize büyük acılar yaşatmayı, istiklalimizi elimizden almayı ve diz çöktürmeyi amaçlayan bu alçak teşebbüsün hedefine ulaşamamış olmasından dolayı Allah’a şükrediyorum.

YÜZLERİNE TOKAT GİBİ İNDİ

Bu hain darbe teşebbüsü; başta Sayın Cumhurbaşkanımızın cesareti, dirayeti ve devlet adamlığına yaraşır vakur duruşu olmak üzere; devletimizin içinde yuvalanmış çetelere karşı kahramanca duruş sergileyen tüm asker, polis ve sivil vatandaşlarımızın direnişi, Allah'ın yardımıyla birleşmiş ve bizi soluksuz bırakmak isteyenlerin yüzüne bir tokat olarak inmiştir.

EN BÜYÜK ÖRNEK AYASOFYA’DIR

Milletimiz şanlı bir tarihe, asil bir ruha ve yüce bir inanca sahiptir. Bu karakterini, hem tarihte hem de günümüzde ortaya koyduğu adil, cesur ve yerinde kararlarla tüm dünyaya ispat etmiştir. Bunun en yakın ve büyük örneği Ayasofya’dır. Bir mabet olarak inşa edilmiş olan bu tarihi eserin; İstanbul gibi rüyalara dahi sığmayan bir fethin gerçekleşmesi karşısında, Allah’a şükrün bir ifadesi olarak camiye dönüştürülmesi, bu tarihi mirasın özüne hiçbir zarar vermemiştir.

HER GÜN DAHA DA BÜYÜYORUZ

Her gün daha da büyüyen ve güçlenen ülkemizi, yürüdüğü bu kutlu yoldan alıkoymaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğine bugün, dünden daha çok inanıyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nüzü en içten duygularla kutluyorum. Aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, kahraman gazilerimize sağlık ve uzun ömürler diliyorum” dedi.

PANDEMİ DOLAYISIYLA

Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin de konuşmasında, “İçinde bulunduğunuz pandemi süreci dolayısıyla geçmiş yıllardaki o kalabalığı maalesef bir araya getirmedik. Altını çiziyorum, getiremedik değil. Bakanlığımızın ve devletimizin talimatı doğrultusunda sosyal mesafeye dikkat etmek suretiyle bu akşam sabaha kadar demokrasi nöbetine hep birlikte devam edeceğiz.

MİLLETİMİZ ASLA İZİN VERMEZ

Ülkemizin ve halkımızın kendi hür iradesi ile teşkil etmiş olduğu hükümetine, anayasasına, rejimine ve demokrasisine kast eden 15 Temmuz Darbe girişiminin yıl dönümünde o günleri ve bugüne kadar geldiğimiz süreci hep birlikte hatırladık. Hepimizin vergileri ile maaşları karşılanan bu hainler Türk milletinin aziz malı olan savaş uçaklarımız ile TBMM’ni, Cumhurbaşkanlığı külliyesini ve teröristlere kan kusturan Özel Harekât Başkanlığı’nı bombaladı. Halkımızın canına kastetti.

BİLGİN, “HESAP VERİYORLAR, VERECEKLER”

Ama bu FETÖ darbe girişimi başarıya ulaşamadı. Ulaşması da mümkün değildi. O gece 251 kardeşimiz şahadete ulaştı, binler kahraman gazimiz yaralandı. Allah onlardan razı olsun. O günden bu güne bu FETÖ terör örgütünü yuvalandığı her noktadan çıkarmak, devlet kademelerinden atmak ve yüce adalet önünde hesap vermek üzere her türlü girişimi devlet olarak yapıyoruz. Ve bu hainler hesap veriyor, vermeye de devam edecek” dedi.

OĞUZHAN AYDIN’DAN KONFERANS

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Aydın da 15 Temmuz konulu konuşma gerçekleştirdi. Çanakkale’den 15 Temmuz’a kadar uzanan yolda yaşananlarla ilgili olarak Körfezlilere aktarımda bulunan Doç. Dr. Oğuzhan Aydın’dan sonra Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Salaların okunması sonrasında da İlçe Müftüsü Sabri Bağcı tarafından dua yaptırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2751

banner2771

banner2773

banner2772

banner2774

banner2775

banner2777

banner2680