Körpaş ve Yarpaş’ta anlaşma sağlandı
 10 KURUŞ KIDEM ZAMMI Belediye İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Körfez Belediyesi’nin yan kuruluşları Körpaş ve Yarpaş’ta 3 yılı kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. İmzalanan sözleşme ile birlikte ücretlerde ortalama yüzde 13 oranında zam yapıldı. Sözleşmeye göre; 1’inci yıl için yüzde 11 ücret zammı, 10 kuruş kıdem zammı, sosyal yardımlarda yüzde 10, 20, 30’lara varan ücret zammı, 2’inci yıl için enflasyon artı 2 puan, 3’üncü yıl için enflasyon artı 2 puan zam yapıldı.

SENDİKA VE İŞVEREN NE İSTEMİŞTİ

Belediye İş Sendikası, YARPAŞ ve KÖRPAŞ’TA çalışan 370 işçi için yüzde 25, sosyal haklar için ise yüzde 20 ile yüzde 50 arasında artış talep etmişti. İşveren ise sendikanın ücret talebine karşılık enflasyon oranında zam teklif etmişti. İki rataf karşılıklı müzakere sonucunda işçilerin yararına olacak güzel bir sözleşmeye imza attı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817