KORSAN MUHASEBECİ ŞİRKETLERİ YAKTI!
 Körfez’de ilginç bir olay yaşandı. İzmitli bir muhasebecinin ruhsatını kullanarak, şirketlerin defterlerini alarak muhasebelerini tutan şahıs, paraları alıp işlemleri yapmayınca 30’a yakın firma zor durumda kaldı. Olayın ortaya çıkmasından sonra kaçan muhasebeci aranırken, şirketler de adliyeye koştu. Muhasebecilik yapan şahsın, bir vatandaşın kimliğiyle de 16 adet telefon hattı açtırdığı, hatta şirket dahi kurduğu iddia ediliyor.

 

PARALARI ALDI AMA...

Alınan bilgi ve iddialara göre; İzmit’te muhasebecilik yapan ve emekli maliye müfettişi olan E.S. iyi niyetle F.Ö. adlı şahsın belgesini kullanmasına izin verdi. E.S.’nin ruhsatıyla Tütünçiftlik Petrolcüler İş Hanı Kat 1’de büro açan Fikret Öztürk, vatandaşların ve şirketlerin defterlerini almaya başladı. Yaklaşık olarak 3 yıl boyunca sayılarının 30’u bulduğu tahmin edilen şirketlerin ve vatandaşların muhasebesini tutan F.Ö., iddialara göre aldığı paraları yatırmadığı gibi işlemlerini de yapmadı. Bu nedenle bir süre sonra bazı firmalar, defterlerinin tutulmadığını, beyannamelerinin verilmediğini öğrendi.

 


SOLUĞU SAVCILIKTA ALDILAR

Olayların ortaya çıkması üzerine muhasebecilik yapan F.Ö. aniden ortadan kayboldu. Muhatap olacakları şahsı bulamayan firma sahipleri, soluğu muhasebeciler odasında ve savcılıkta aldı. Kocaeli Muhasebeciler Odası Körfez Temsilcisi Orhan Bozkurt, gelen şikayetler üzerine konuyu incelediklerini belirterek şunları söyledi: “Konu oda denetleme kuruluna iletildi ve yapılan araştırmadan sonra raporlar tutuldu. Burada şahsın muhasebecilik belgesi yok, kendisine ruhsatını kullanma izni veren E.S. hakkında da rapor tutuldu ve bu belgesini kaybetme riski var. Firmaların ve vatandaşların bu mağduriyeti odamıza ulaştı, raporlar tutuldu.

 

 

VATANDAŞA BÜYÜK ŞOK

Şirket yetkililerinin adli makamlara da başvurduklarını biliyoruz. Vatandaşlardan, güvenilir kişilere defterlerini tutturmalarını ve ucuz olsun diye bu tür kişilere güvenmemelerini öneriyorum.” Kayıp muhasebeciye işlemlerini teslim eden firmalardan, geriye dönük kayıtlarının talep edildiği, bunları ibraz edemeyenleri ise büyük cezaların beklediği söyleniyor. Bu arada, aynı iş hanının güvenlik ve bakım işlerini yapan Sancar Ülker adlı vatandaş da bu olayların ardından büyük şok yaşadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817