KOSKEM DENİZ KURTARMA FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 11 Haziran’da halk plajı ve sahillerde yaz deniz sezonunu açıyor. Sezon için hazırlıklarını tamamlayan Kocaeli İtfaiyesi KOSKEM(Kocaeli Su Kazaları Engelleme Merkezi),  Kocaeli sahillerindeki arama kurtarma çalışmalarında kullanmak üzere iki adet jet-ski aldı. KOSKEM’in deniz kurtarma filosu böylece 10 şişme bot (zodyak) ve 8 jet-skiye ulaştı.

 

5 VAKAYA BİRDEN MÜDAHALE EDİYOR

Yeni alınan jet-skiler, (SAR) Arama Kurtarma amaçlı olarak özel üretildi. Araç aynı anda 5 boğulma vakasına müdahale edebiliyor. Kuvvetlendirilmiş gövdesiyle zor koşullarda çalışabilen araç, yan hava tüpleri sayesinde kolay devrilmiyor. Jet-skiler ayrıca sel baskınlarında da kullanılabiliyor. Ülkemizde ilk kez Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan araç, KOSKEM (Kocaeli Su Kazaları Engelleme Merkezi) hizmetlerinde kullanılacak. Yeni alınan araçlar Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol ve İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara ile yetkililer tarafından incelendi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817