banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

KOSKEM sezonu kayıpsız kapattı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde cankurtaranlık hizmeti veren Kocaeli Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM), 2014 deniz sezonunu can kaybı yaşamadan başarıyla kapattı. 7 Haziran’dan bu yana cankurtaranlık hizmeti veren KOSKEM,  yaz sezonunda boğulma tehlikesi geçiren 658 kişiyi hayata döndürdü. KOSKEM’e gönüllü olarak kurumlar ve pek çok STK’ cankurtaran desteği verdi.

 

CANKURTARANLAR SEZONA VEDA ETTİ

KOSKEM sezonun kapanışı için Cebeci’de program düzenledi. Programa Genel Sekreter Yardımcıları Doğan Erol ve Feyzullah Okumuş, İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara, Kefken Jandarma Komutanı J. Başçavuş Murat Çetin, Kerpe jandarma Komutanı J. Başçavuş Bekir Yıldız, Sahil Güvenlik komutanı Tolga Coşkun, Cebeci Muhtarı Gürkan Durmuş, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Şube Müdürü Osman Koçak, KOSKEM Sorumlusu Ramazan Üzmez, Ambulans Birim Sorumlusu Salim Uslu, Kocaeli AKUT Şube Başkanı Yasin Kaymaz, MAGDER Şube Başkanı Bahri Soyyiğit, Deniz Yıldızları Spor Kulübü Derneği Temsilcisi Sedat Türkmen, Gönüllü İtfaiyeci Birim Sorumlusu Fahretin Gün, YÜDAK Başkanı Kerim Bedri Saçan, Derin Dalış Kulübü Temsilcisi Mehmet Yasin Ecevit ve cankurtaran olarak görev yapan gönüllüler katıldı.

 

GÖNÜLLÜ CANKURTANLARA TEŞEKKÜR

Programda konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol, insan hayatının değerli olduğu bilinciyle bu yaz sezonunu ölüm vakası olmadan geçirmiş olmanın onurunu taşıdıklarını söyledi. Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol “KOSKEM’in hizmet verdiği 8 sahil bölgesinde görev yaptığı saatlerde ölüm vakası olmadan sezonu kapattık. Bundan sonraki yıllarda da aynı hedef doğrultusunda çalışmamızı sürdüreceğiz. Burada görev yapan kamu kurumu çalışanlarına özellikle de gönüllü olarak burada insanlar boğulmasın diye gayret gösterenlere çok teşekkür ediyorum” dedi. 

 

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Uzaktan bakıldığında cankurtaranlığın kolay gibi görüldüğünü ifade eden İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara da 3 buçuk ay sahillerde görev yapmanın kolay olmadığını belirtti. Daire Başkanı Kara “Bu yıl bir ilki yaşadık sıfır kayıpla sezonu kapattık. 658 vatandaşımızı cankurtaranlarımız hayata bağladı. Aileleriyle birlikte binlerce insanın mutluluğunun temelinde cankurtaranlarımız var. Bu çalışma Türkiye’de bir ilk. Devlet ve vatandaş işbirliği ile neler yapılabileceğinin göstergesi. Bundan sonra 2015 sezonu için hazırlık yapacağız. Personelimizin gelişimi için çalışmalar yapacağız” şeklinde konuştu. Programda cankurtaranlık hizmetine destek veren kurumlara,STK’lara ve gönüllü cankurtaranlara teşekkür belgesi verildi. 

 

3 BİN 464 KİŞİ KURTARILDI

2005 yılından bu yana Kocaeli sahillerinde cankurtaranlık hizmeti veren Kocaeli Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM), 2008 yılına kadar sadece bir bölgede hizmet verirken 2009’da itibaren haftanın yedi günü Kandıra- Cebeci, Kumcağız, Seyrek, Sarısu, Bağırganlı; Karamürsel- Altınkemer ve Darıca Bayramoğlu halk plajlarında göre yapmaya başladı. KOSKEM bugüne kadar toplam 3 bin 464 boğulma vakasına müdahale etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826