Köşker Gebze’deki değişimi anlattı

3,5 yılda 80 milyon liralık yatırım!

Köşker Gebze’deki değişimi anlattı 

Kocaeli ve Gebze basınını kahvaltıda ağırlayan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, 3,5 yıllık döneme ilişkin değerlendirmelerin yanı sıra yeni yılda hayata geçirilecek projeleri açıkladı. Köşker, “3,5 yılda 80 milyon liralık yatırım yaptık. Önümüzdeki yılda da Allah nasip ederse yeni projelerimize 40 milyon liralık bütçe ayırdık” dedi.

 

 

YILIN SON TOPLANTISI

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, yılın son değerlendirme toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kocaeli ve Gebze’de yayın yapan yazılı-görsel basın kuruluşlarında çalışan gazetecileri, Eskihisar Old Castel Otel’de ağırlayan Başkan Köşker, göreve geldiği günden bu yana yapılan hizmetlere ilişkin sunum yaptı. Basın mensubuyla kahvaltının ardından sinevizyon eşliğinde hizmetlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Köşker’i toplantıda; belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları Orhan Sipahioğlu, Ahmet Kisbet, Nilay Ayran ve başkan danışmanı Şakir Bitmez ve AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı yalnız bırakmadı.

YENİ YATIRIMLARA 40 MİLYON LİRA

Göreve geldiği günden bugüne kadar ki zaman diliminde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen koordineli işbirliğiyle Gebze’yi hizmetlerle donattıklarını söyleyen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, kendilerinden desteklerini esirgemeyen bakanlara, bölge milletvekillerine, Kocaeli Valisi’ne ve Büyükşehir Belediye Başkanı’na teşekkür etti. Gebze’yi alt ve üst yapısıyla modern bir kent haline getirebilmek için ekip arkadaşlarıyla birlikte yola çıktıklarını dile getiren Başkan Köşker, “Gebze’nin en büyük ihtiyacı asfalt. Şuana kadar 23 milyon liralık asfalt ihalesi yaptık. 3,5 yılda 80 milyon liralık yatırım yaptık. İnsanlar yalan söyleyebilir; ancak rakamlar asla yalan söylemez. Önümüzdeki yılda da Allah nasip ederse yeni projelerimize 40 milyon liralık bütçe ayırdık” dedi.

YATIRIMLAR VE HİZMETLER SÜRECEK

Söz verilen hizmetlere ilaveten yeni projelerin de Gebze’ye kazandırılacağına dikkat çeken Başkan Köşker “Toplamda 5 yıl içerisinde 115 milyon TL gibi bir yatırım yapmış olacağız. Gebze`ye girdiğinizde asfaltsız bir sokak bile bu yıl bulamayacaksınız. Gebze’nin en ücra köşesinde bile çamurda yürümüyorsunuz. Eksiğimiz var mı, olabilir. Kimse dört dörtlük değil ama eksiklikler hiçbir zaman bitmeyecek” diye konuştu. Gebze’de var olan toplu konut ihtiyaçlarının yeni çalışmalarla peyderpey tamamlanacağını dile getiren Başkan Köşker, “TOKİ ile birlikte bir ay içerisinde projesi tamamlanacak olan 800 konutluk sosyal konut yapacağız. Seçimler öncesinde bunu bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

SATAN DEĞİL KAMULAŞTIRAN BELEDİYE

Gebze Belediyesi’nin mali disipliniyle yatırım yapan ve borcu olmayan bir belediye olduğunu söyleyen Başkan Köşker, “Artık satan değil, hizmet ve projeler için satın alan belediye haline geldik. Bunun karşılığını yurt içinde ve yurt dışında aldığımız ödüllerle taçlandırdık” dedi. Konuşmasının son bölümünde yeni yılda hayata geçirilecek, projeleri çizilmiş ve ihale aşamasına gelinen projelere ayıran Başkan Köşker, “Eskihisar`da macera ve aksiyon parkı yapacağız.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Bu gibi projelerin gecikmesinin nedeni, bu alanların sit alanlarının olmasından kaynaklanıyor. Yürüyüş alanları, tırmanma şeritleri ve treking alanları, sosyal donatı alanlarının yanı sıra teleferiğin de olacağı macera ve aksiyon parkı sayesinde Gebze’miz yakın illerden konukların ağırlandığı bir cazibe merkezi olacak” şeklinde konuştu. Başkan Köşker sunumunun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantı hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817