Köşker’den hünerli ellere çiçek

Gebze Belediyesi’nin eğitim alanındaki markalaşan hizmeti Gebze Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (GESMEK)’te yeni dönemde dersler başladı. Geçtiğimiz yıl 6 bini aşkın Gebzeliye 40’ı aşkın branşta eğitimin verildiği GESMEK’te bu yıl 55 branşta hizmet veriliyor.  Hükümet Caddesi üzerinde bulunan GESMEK kurs merkezini ziyaret eden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, sınıfları gezerek kursiyerlerle sohbet etti. Eşi Ragibe Hanım ve başkan yardımcısı Nilay Ayran’ın da kendisine eşlik ettiği ziyarette kursiyerlerle sohbet eden Başkan Köşker, GESMEK yöneticilerinden de çalışmalar ve ders programları hakkında bilgi aldı.

GESMEK BÜYÜK BİR AİLE

Kursiyerlerin sanat ve mesleki eğitimi görmenin yanı sıra;  özgüven duygusu içerisinde yeni dostluklar kurarak çevre edinme olanağı da yakalayacağı GESMEK’in her yıl biraz daha büyüyen bir aile olduğunu söyleyen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “GESMEK her yaştan, her kesime hitap eden, 55 değişik branştaki kurslarıyla ve kaliteden ödün vermeyen eğitimiyle, vatandaşlarımız tarafından tercih edilen bir kurumdur. Kurslarımız Gebzeli hemşerilerimize, boş vakitlerini değerlendirip, gizli kalmış yeteneklerini keşfetmeleri imkanı da sağlıyor.  GESMEK, halkımızın sosyal ve kültürel gelişimine yaptığı katkıyla aynı zamanda Gebze Belediyesi’nin en önemli sosyal projesidir” dedi.

BİR KADIN BİR AİLEYİ EĞİTİR

Kurslara ilgi ve katılım gösteren bayanlarla sohbet eden Başkan Köşker, belediye hizmetlerine ilişkin soruları da yanıtladı. Telefonun 24 saat açık olduğunu belirten Başkan Köşker, “Her zaman söylediğimiz gibi; bir erkek bir kişiyi bir kadın, bir anne büyük bir aileyi eğitir. Burada hobilerini sanata dönüştüren siz değerli kardeşlerimize Gebzelilik bilincinin kentimizde gelişmesinde ve yerleşmesinde önemli görevler düşüyor. Gebze’mizi sizlerin desteğiyle daha modern ve yaşanabilir kent haline getireceğiz inşallah” dedi.

GESMEK YENİ BİNAYA KAVUŞUYOR

Kursiyerlere ziyaret esnasında çiçek takdim eden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, GESMEK kurs merkezini, eğitim faaliyetlerinin sürdürüleceği yeni bir binaya taşınacağı müjdesini verdi. GESMEK kursiyerlerini aileleriyle birlikte, Gebze Kültür Merkezi’nde devam eden kültür sanat etkinliklerine davet eden Başkan Köşker, “Gebze’mizde devam eden değişim ve gelişimi kültürel ve sanatsal alanlarda da sürdürme kararlılığındayız” şeklinde konuştu.

ÖDÜLLERİ BERABER KAZANIYORUZ

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen belediye hizmetleri yarışmasında Gebze Belediyesi’nin ‘Böl-Dağıt Meydan Olsun’ Projesi’yle Altın Karınca Ödülü kazanmanın gururunu Gebzeli hemşeriyle paylaştıklarını söyleyen Başkan Köşker, “Başlattığımız hizmet seferberliğinin meyvesi olan ödülleri, sizlerden aldığımız güç ve destekle kazandık. Hizmet yarışımızda durup dinlenmeden yol almaya devam edeceğiz. Her şey daha modern ve daha yaşanabilir bir Gebze için” ifadelerini kullandı. Başkan Köşker, ziyaretlerinde kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.       

55 FARKLI BRANŞTA

Gebze’nin markalaşan eğitim hizmeti GESMEK’te bu yıl bilgisayar kullanımı, bilgisayar okur-yazarlığı, temel muhasebe, grafik tasarım, web tasarım, auto-cad, İngilizce, Arapça, Almanca, diksiyon, yönetici asistanlığı, tiyatro, halk oyunları, step, Türk Sanat Müziği, resim, gitar, bağlama, keman, ney, kuaförlük, cilt bakımı, takı tasarımı, iğne oyası, yaş pasta yapımı, aşçı çırağı, ebru, hüsn-i hat, tezhip, çiçek ressamlığı, Kat’ı, dekoratif ahşap süsleme, gümüş kazaz örücülüğü, el nakışı, tel kırma, kadın giysileri dikimi, zikzaklı makine nakışı, Maraş işi, kadife işi, kırkyama, keçe yapımı, 3-6 yaş çocuk etkinlikleri, çeyiz ürünleri hazırlama, fotoğraf çekimi, telkari gibi onlarca branşta eğitim veriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817