banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

KOTO fuarı istiyor
Kocaeli Ticaret Odası’nın (KOTO) seçimlerin ardından ilk meclis toplantısı dün oda meclis salonunda gerçekleştirildi. Yönetime geldiklerinden beri yapılan çalışmaları anlatan KOTO Başkanı Murat Özdağ, esnafın çalışmalarını rahatlatmak için oda binasında birçok alanda hizmet vermeye başladıklarını kaydetti. 24-27 Eylül tarihlerinde Uluslar arası Fuar alanında KSO ile yapılacak olan Santeks fuarına katılımın sağlanmasını isteyen Özdağ, fuarın işletmesini almak istediklerini ve bunun için Büyükşehir ile görüşmeye başladıklarını kaydetti. KOTO meclis üyeleri oda binasında saat 12.00’de bayramlaştıktan sonra saat 14.00’te Dolphin’de yapılacak Kent Bayramlaşması’na katılım sağlanacak. 
 
SEVGİ VE SAYGI İÇİNDE OLALIM
İlk meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan meclis başkanı Bülent Karagöz, 4 yıl boyunca beraber çözüm üreteceklerini belirti. Saygı ve sevgi çerçevesinde tartışmaların yapılmasını isteyen Karagöz, “Eleştirilerimizi kırmadan dökmeden yapalım. Söz almadan yerimizde konuşmayalım” dedi. Konuşmanın ardından meclis üyeleri ve komite başkanları tek tek ayağa kalkarak kendilerini tanıttı. 
 
SORUNLARI GİDERİYORUZ
4 yıllık faaliyet döneminin kendilerini beklediğini söyleyen KOTO Başkanı Murat Özdağ, bundan sonra tüm sorunların çözüm için her beraber mücadele edeceklerini kaydetti. Seçim çalışmalarında birçok alanda uygulanabilir projeler ürettiklerini söyleyen Özdağ, “Üyelerin sorunlarını hemen giderileceği bir dizi çalışma yaptık. Ramazan ayında 7 ilçede 7 iftar programlarında üyelerimizin yüzde 70’i katılım sağlıyor” dedi. 
 
CİDDİ YATIRIMLAR YAPILACAK
Göreve geldiklerinde uluslar arası bir heyet ile görüşmeler yapıldı ve Kırımlılarla 150 görüşme yapıldığını belirten Özdağ, Kırım’da oluşacak bir OSB’de Kocaelili iş adamlarının ciddi yatırımları olmasını beklediklerini kaydetti. Odanın Web sitesini yeniden düzenlediklerini ifade eden Özdağ, “Üyelerimiz kendilerine verilen şifre ile ayda 5 faaliyet belgesini ücretsiz alabilecekler. Faaliyet raporu İngilizce dışında Fransızca ve Japonca da alınması için çalışma yapılıyor” dedi.
 
YENİ PROJE YAPILIYOR
Yapılan çalışmalara değinen Özdağ, esnafı geliştirecek ve uluslar arası ve ulusal anlamda yarıştıracak hale getirmek için MARKA ile birlikte “Esnafım güçlüyüm” projesini başlattıklarını kaydetti.  29 Temmuz’de Merkezi Tüzel Kişilik Bilgi Sistemine geçtiklerini söyleyen Özdağ, “6 aylık bir süreçte biraz sıkıntı yaşanabilir. Yeni bir sistem olduğu izin aksaklıklarda sabır istiyoruz” dedi. 
 
MESLEK LİSELERİNİ BİZ YÖNETECEĞİZ
KOTO amademi için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Özdağ, mesleki ve kişisel eğitimlerin verileceğini belirtti. İş arayanlar ve eğitim görenleri bir araya getireceklerini söyleyen Özdağ, “Meslek liseleri çok yakında odaların yönetiminde ve denetiminde olacaktır. Biz eğitmen olarsak orada eğitim farklılaşacaktır” dedi. Uluslar arası Fuar alanı için iş adamlarının ciddi çalışma yapması gerektiğini belirten Özdağ KSO ile birlikte Santeks fuarını 24-27 Eylül tarihlerinde yapacaklarını kaydetti. Fuarın tamamen işletmesini almak istediklerini belirten Özdağ, bunun için çalışmaların devam ettiğini kaydetti. 
 
554 YENİ FİRMA AÇILDI
KOBİ’lerin ihracatta büyük payının olduğunu söyleyen Özdeğ, “İlk 500 firmanın yaptığı ihracat yüzde 0,6 artarken, yüzde 10 ihracatın büyük bölümünü KOBİ’ler oluşturuyor. Kocaeli’nin verdiği verginin karşılığını almadığını söyleyen Özdağ, “verdiğimiz 22 bin 400 lirayı değil, ortalama olan 5 bin lirayı verin. Eğer bu verilirse Kocaeli’de sorun kalmaz. 554 yeni firma açıldığını ve 254 firma da kapandı. Eğer kapananların sayısı azalırsa o zaman ticarette iyi noktada olduğumuzu söyleyeceğiz” dedi. 
 
KOMİSYON SEÇİMLERİ YAPILDI
Mecliste her yıl başarılı komisyonlara ödül verilmesine ve Derince’de temsilcilik açılmasına karar verildi. Gündemde yer alan komisyonların seçimleri yapıldı. Hesap İşleri Komisyonuna Abdülmelik Kalay, Yıldırım Yılmaz, Ramazan Kadınçeşme, Hasan Kanca ve Okan Erişkan seçildi. Basın yayın komisyonuna Şenol Çiçek, Yusuf Erenkaya, Murat Barış, Volkan Yılmaz ve Aykut Çavuş seçilirken, Yusuf Erenkaya ve Volkan Yılmaz komisyondan kendi istekleriyle ayrıldılar. Burs komisyonuna ise Mustafa Alkan, Mehmet Temizel, İsmail Uslu, Avni Arıcan ve Osman Özdemir, Proje ve Arge komisyonuna ise Tolga Ok, Baturhan Üretürk, Volkan Kavşut, Fuat Berna ve Uğur Demirtaş seçildi. Ancak hesap işleri komisyonuna ismi yazılmayan Uğur Demirtaş komisyondan kendi isteğiyle ayrıldı.  Meclis başkanı Bülent Karagöz, komisyonların bu kadarla sınırlı olmadığını ifade etti. Yönetime yeni 6 komisyonun belirlenmesi ve üyelerin tespiti için yetki verildi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826