banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

KOTO, Rusya’ya çıkarma yaptı
 Üyelerinin yurtdışına açılımını sağlamaya yönelik çeşitli iş geliştirme programları düzenleyen Kocaeli Ticaret Odası’nın, Rusya programı çok verimli geçti. Gıda sektöründe fiyat analizi çalışması yaparak dünyaca ünlü gıda fuarını gezen KOTO heyeti, iş görüşmelerinde de Rusça kataloglar kullandı

Üyelerinin yurtdışına açılımını sağlamaya yönelik çeşitli iş geliştirme programları düzenleyen Kocaeli Ticaret Odası, AB ve ABD’ye uyguladığı gıda ambargosu sonrası yeni pazar arayışına giren Rusya’nın bu durumunu fırsata çevirmek için başlattığı girişimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda ilk olarak, “Rusya’ya ihracat lojistiği bilgilendirme toplantısı” düzenleyen KOTO, hemen akabinde de ülkenin 2. büyük şehri St. Petersburg’a iş geliştirme programı gerçekleştirdi.

RUSÇA KATALOGLA GİTTİLER

Kocaeli Ticaret Odası üyesi 11 firmanın 15 temsilcisinin yer aldığı St. Petersburg iş geliştirme programı, 10-13 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirildi. St. Petersburg, 5 milyon nüfusu ve yıllık 4 milyon turist potansiyeli ile Kocaelili gıda firmalarının dikkatini çekerken, KOTO programa özel olarak hazırlandı. Bu kapsamda, katılımcı firmalar için Rusça kataloglar oluşturuldu, fabrika gezileri programlandı ve pazarın aktif partnerleri ile görüşmeler yapılması sağlandı.

PERAKENDE DEVLERİ İLE GÖRÜŞME

KOTO heyeti, St. Petersburg iş geliştirme programının ilk gününde; aralarında O’KEY, AUCHAN, REAL gibi önemli markaların yer aldığı 17 perakende zinciri ve Rusya genelinde 60 perakende zinciriyle çalışan federal satınalma birliği T3C SYSTEMS ile ikili iş görüşmeleri yaptı. Program, 20 yıldır ülkede iş yapan Sesam Group kurucusu Zeki Gölcüklü ile yapılan görüşmeyle sürdü. Gölcüklü’nün, ‘St. Petersburg’da nasıl iş yapılır?’ konulu sunumu sonrasında, 85 kişiye istihdam sağladığı şekerleme fabrikası ziyaret edildi.

DÜNYACA ÜNLÜ GIDA FUARI

Heyet, programın ikinci gününde dünyaca ünlü gıda fuarı olan Peterfood’daydı. Ülkedeki gıda sektörünün aktif temsilcileriyle bir araya gelme fırsatı yakalayan KOTO heyeti, şehirdeki son gününde St. Petersburg Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yekaterina Lebedeva ile St. Petersburg Ticari Ataşesi Dilek Doğruer’le bir araya geldi. Ziyaretlerde, bölge ekonomisinin yapısı hakkında bilgi alınırken, Rusya pazarına girerken izlenecek stratejik yollar konusunda istişareler yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826