Koto'da seçim başladı
Kocaeli İlimizin en büyük meslek odalarından olan Kocaeli Tticaret Odası'nın meslek komitesi ve oda meclis üyeliği seçimi sabahın erken saatlerinden itibaren başladı. Murat Özdağ, Fuat Biçi ve Halil İbrahim Keleş'in başkan adaylığı için yarıştığı kongreye üyeler büyük ilgi gösterdi. Sabahın erken saatlerinden itibaren üyeler adeta oda binasına akın etti. Başkan adayı olan Murat Özdağ'ın destekçileri turuncu kravatla ilgi çekti.


ÇAY KAHVE İKRAMI

KOTO binasının hemen önüne KOTO binası içerisinde bulunan Kocaeli Borsa'nın çalışanları tarafından çay, kahve ve ikram dağıtıldı. Havanın çok sıcak olması nedeniyle KOTO önüne seyyar çadırlar konularak, üyelerin sıcaktan etkilenmeleri engellendi. Seçimin 09.00'da başlamasına rağmen üyeler 08.30 saatlerinden itibaren oda binasına gelmeye başladı. Murat Özdağ'ın listesinde yer alan yada destekleyen üyelerin tamamı beyaz gömlek ve turuncu kravat takarken, turuncu yaka kartları takması dikkatlerden kaçmadı. Murat Özdağ tarafından üyelerin sandıklarını öğrenmesi amacıyla çok sayıda görevli kapılarda üyeleri karşılayarak yönlendirmelerde bulundu. Başkan adayı olan Murat Özdağ, sürekli olarak ekibi ile gezerek herkesle tokalaşıp ayak üstü sohbet etti. 

 

OY KULLANMA BAŞLADI 
Seçimlerde 21 meslek komitesinin üyeleri ile toplam 62 meclis üyesin,n seçimi yapılacak. Seçimler için oda binasının 1. ve 2. katına seçim kurulu tarafından sandıkları sabahın erken saatlerinde konuldu. Mevcut başkan Halil İbrahim Keleş ve Recep Ekşi Grubu ve Yenilikçiler Grubu adayı Murat Özdağ 21 meslek komitesinde liste çıkartırken, Bağımsız Grubu adayı Fuaç Biçici 16 meslek komitesinde liste çıkarttı. Saat 09.00 itibari ile oy kullanma işlemine başlandı. 


BAŞKAN ADAYLARI ÇIKARMA YAPTI
KOTO Komite ve meclis seçimi için sabahın erken saatlerinde itibaren KOTO üyeleri seçimlerin yapılacağı KOTO binasına gelmeye başladı. Başkan adaylarında Murat Özdağ`ı destekleyenleri turuncu kravat taktıkları gözlendi. Başkan adaylarında Fuat Biçici`de KOTO binasına gelerek kulis çalışmalarına başladı.


3 ADAY

İlimizin en köklü ve en büyük meslek örgütlerinden biri olan Kocaeli Ticaret Odası`nda dananın kuyruğu bugün kopuyor. Sonucu büyük bir merakla beklenen meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimi başladı. Mevcut meclis başkanı Recep Ekşi ile ittifak yapan mevcut oda başkanı Halil İbrahim Keleş, Yenilikçiler Grubu`nun başkan adayı Murat Özdağ ve Bağımsızlar Grubu`nun başkan adayı Fuat Biçici`nin kıyasıya mücadele edeceği yarış öncesinde nefesler tutuldu.


HER SANDIĞA ÜÇ GÖREVLİ
Üç adayın kıyasıya liste savaşı yaptığı ve heyecanın dorukta olduğu seçimlerde üyeler 26 sandıkta oy kullanacak. 2, 6, 8, 9 ve 17`inci komitelerde üye sayısı fazla olduğu için bu komitelerde oy kullanacak üyeler için ikişer sandık kuruldu. Seçimde, 
İzmit İlçe ve İl Seçim Kurulu`ndan her sandık başında üç görevli olmak üzere toplam 78 kişi görev yapıyor.

 

8 BİN 600 ÜYESİ VAR
Büyük bir mücadeleye sahne olması beklenen seçimler saat 09.00`da başladı, oy kullanma işlemi saat  17.00`ye kadar devam edecek. 8 bin 600 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu seçimlerde 21 meslek komitesinden 62 meclis üyesi seçilecek. Bugünkü seçimde en fazla meclis üyesini kazanan kişi 18 Haziran`da yapılacak oda başkanlığı seçimini de garantilemiş olacak. 18 Haziran`da 9 kişilik yönetim, 3 disiplin, 19 Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) delegesi seçilecek. 

 

PUSULA RENKLERİ BELLİ 
KOTO`da bugün yapılacak meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimleri öncesinde adayların oy pusulalarının renkleri belli oldu. Halil İbrahim Keleş- Recep Ekşi grubunun pusula rengi “Beyaz”. Murat Özdağ önderliğindeki Yenilikçiler Grubu`nun oy pusulaları “Turuncu” renk olacak. Fuat Biçici öncülüğündeki Bağımsızlar Grubu`nun oy pusulaları ise “Mavi” rengi taşıyacak.

 

HER KOMİTEDE KAÇ KİŞİ OY KULLANACAK   

1. Komite (İnşaatçılar)- 305

2. Komite (İnşaat ve Yap saçtılar)- 894

3. Komite (Hafriyat, Kooperatif ve Yapı Denetim)– 364

4. Komite (Gıda ve Tarım)- 406

5. Komite (Mobilya)- 302

6. Komite (Elektrik, Doğalgaz, Tesisat, İnşaat Malzeme)– 578

7. Komite (Cam, Pimapen ve Kimyacılar)– 215

8. Komite  (Makineciler)– 701

9. Komite (Gıda, Market)– 632

10. Komite (Beyaz Eşya)– 358

11. Komite (Sağlık)– 342

12. Komite (Otomotiv)– 313

13. Komite (Petrolcüler)– 278

14. Komite (Sigortacılar, bankacı ve kuyumcular)– 513

15. Komite (Bilgisayar, Bilişim)– 464

16. Komite (Pişmaniye, Şekerleme)– 181

17. Komite (Otobüs, Ulaşım, Nakliye, Depo)– 762

18. Komite (Mimar ve Mühendisler)– 445

19. Komite (Güzellik salonları, telefoncular, fotoğrafçılar, reklamcılar)– 444

20. Komite (Otel Lokanta)- 220

21. Komite (Tekstil, Giyim)- 371


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817