banner2779
banner2752
banner2750

Kötü koku isyan ettirdi

Süreli çevre kirliliği ile gündeme gelen Dilovası’nda bu kez Adatepe Mahallesi sakinler isyan etti. Mahalle sakinleri, çevreye sağlığı tehdit eden kötü koku yayıldığı iddiasıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile belediyeye başvurdu. Adatepe Mahallesinde toplanan vatandaşlar, çevredeki sanayi kuruluşlarının sağlıklarını bozan kötü koku yaydığını iddia etti.

Yeşili Koruma ve Çevreyi Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Cebeci, yaptığı açıklamada, bir haltadır kendilerini rahatsız eden kokunun çoğaldığını belirterek, vatandaşların pencerelerini açamadığını söyledi. Sağlığı tehdit eden kokuyla karşı karşıya olduklarını öne süren Cebeci, şunları kaydetti: "Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne ve belediyeye konuyu bildirdik. Belediyeyi aradıktan sonra koku biraz azaldı gibi fakat devam ediyor. Bizi mahallemizden çıkararak, yerlerimize kimyasal tanklar yerleştirmek isteyen firmaların bu kokuyu bilinçli bıraktığını düşünüyoruz. 'Artık yeter' diyoruz, hayatımızı hiçe sayan sanayiciye yeler. Sanayiye karşı değiliz fakat onlar bize karşı gibi görünüyor. Bizi buradan göndermek için bu koku salıyorlar. Evlerimizi bırakıp gitmemizi isliyorlar."

Mahalle muhtarı Mustafa Cebeci de kokudan rahatsız olduklarını anlatarak, "Koku üç gündür dayanılmaz bile geldi. Biri sesimizi duysun istiyoruz. Mahallemiz ormanla çevrili. Dilovası'nın en havadar mahallesiyken, en mağdur mahallesi oldu. Kokudan dışarı çıkamıyoruz, insanların çoğu hasta, boğazlanınız şişiyor, nefes alamıyoruz. Bizi resmen rahatsız ediyorlar" şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751