KOÜ ' DE AÇILIŞ VE TEMEL ATMA TÖRENİ

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ek Poliklinik Binası Temel Atma Töreni ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Hastane Anayol ve Terminal Durak Yapımı ile Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nden üniversitemize tahsis edilen Radyasyon Onkoloji Linear Akseleratör Radyoterapi Cihazı’nın açılış töreni bugün (08.12.2017) yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen tören, Başbakan Yardımcımız Sayın Fikri Işık’ın teşrifleri, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda il protokolünün katılımı ile yapıldı.

“Kudüs Konusunda Kimse Haddi Aşmasın”

Törenin açılış konuşmalarında Başbakan Yardımcımız Sayın Fikri Işık, “Kore Gazisi Süleyman Dilbirliği’ni dün kaybettik, mekanı cennet olsun. Ayla filminin kahramanı olan Süleyman Dilbirliği, bir Türk askersinin fedakar ve ahlaki değerinin yüksek olduğunu tüm dünyaya göstermiştir” diyerek sözlerine başladı. ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ün İsrail’in başkenti olmasına ilişkin yaptığı açıklamayı eleştiren Fikri Işık, “Kudüs tüm insanlığın ortak noktası, kutsal bir şehir. ABD’nin iç meselesi olmayan bu konuya ilişkin açıklaması bölgede kan-barut-ateş sarmalına neden olur, karmaşayı arttırır. Kudüs konusunda kimse haddi aşmasın. Buradan bir kez daha herkese sağduyu çağrısı yapıyoruz. Kudüs’ü kimse siyasi politika haline getirmeye çalışmasın” dedi.

Kocaeli’de en iyi imkanlara sahip olan hastanenin KOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi olduğunu vurgulayan Fikri Işık, “Kocaeli’nin bir çok ilçesinde hastane yapım çalışmaları devam ediyor. Bugün de çok hayırlı bir iş için bir aradayız. Çok daha iyi hizmet verece ek poliklinik binasının temelini atıyoruz. Üniversite hastanesinde görev yapan çok değerli hocalarımız var. Böylesine büyük bir hastanede hasta memnuniyeti oluşturmak çok önemli. Hocalarımız büyük bir fedakarlıkla çalışıyor. Kocaeli Üniversitemize sağlık ve eğitimde destek vermeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

KOÜ Kentimizin Güneşidir

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “25. yılını kutlayan Kocaeli Üniversitesi Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında. Bugün açacağımız eserler de üniversite çalışmalarına büyük katkı sağlayacak. Son 15 yılda sağlık alanında önemli değişim ve dönüşümler oldu. Üniversite hastanemiz de bölgenin en önemli hastanelerinden birisi olarak bu dönüşümün öncülerindendir” şeklinde konuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, “Üniversiteler bulundukları şehirlerin enerji kaynağı, geleceğin umudu, kenti önünü açan ilim yuvalarıdır. Kocaeli Üniversitesi de kentimizin güneşidir. Üniversitemizle işbirliği içerisinde olmaya devam ederek kendimize görev olarak gördüğümüz hizmetleri yapmayı sürdüreceğiz” ifadesinde bulundu.

Ek Poliklinik Binası Bilimsel Çalışmalara Hız Kazandıracak

Ülkemizi bir adım öne taşıyacak projelerin en önemli kazanım olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, “Üniversitemizin bu tip yatırım, hizmet ve eğitim faaliyetlerinin yanı sıra kendi öz kaynaklarıyla 23 milyon tl değerinde 418 bilimsel projeye imza atmış olması son derece önemlidir. Ek poliklinik binamız gibi, fiziksel alan ve koşulları düzenleyecek çalışmaların sadece hastalarımıza değil üniversitemizin bilimsel faaliyetlerine de önemli bir ivme kazandıracağını düşünüyorum” dedi.

İlimiz sanayi ve kamu kuruluşları ile önemli projelere imza atıldığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, “Üniversitemize nerdeyse bir üniversite büyüklüğünde bir Batı Yerleşkesi kazandırıyoruz. Bu yerleşkemizde iki yıl önce İlahiyat Fakültemiz tamamlanarak eğitime başlamış ve ÖSYM tercihinde 100’e yakın İlahiyat Fakültesi arasında yedinci sırada tercih edilmiştir. İnşaatı tamamlanan Onkoloji ve Palyatif Hasta Bakım Merkezi çok yakında hizmete girecektir. İmarına başladığımız Enstitü Eğitim Binamızı tamamlamak ve eğitime açmak üzere var gücümüzle gayret ediyoruz. Yine bu yerleşkede Sağlık Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve üniversitemiz iş birliğiyle AMATEM ve ÇAMATEM faaliyete geçecektir. Bizler bu projelerin, üniversitemize sadece bina olarak değil, nitelik olarak da büyük bir katkı sunacağına inanıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanımızdan Üniversitemize Önemli Destek

Üniversitemizde yürütülen diğer projelere de değinen Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Üniversitemizin diğer birimlerinde olduğu gibi bilimsel açıdan gelişmelere imza atarak, ülkemize katma değer sağlayacak teknolojilerin ve tedavi yöntemlerinin geliştirileceği Deneysel Araştırmalar uygulama ve Araştırma Merkezi’nin inşaatı bir yıl gibi kısa bir zamanda büyük oranda tamamlanmış olup yakın zamanda hizmete sunulacaktır. Başlı başına büyük bir proje olan ve 10 milyonun üzerinde bir bedel tutan bu merkez bilimsel anlamda hastanemiz adına önemli bir sıçrama yaratacaktır.

Düne kadar hastanemizin borçları çok yüksek orandayken başta Sayın Cumhurbaşkanımızın himaye ve destekleri, Sayın Başbakan Yardımcımız Fikri Işık ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun gayretleriyle ekonomik anlamda birçok sorunumuzu çözdük. Ardından, bugün böylesine büyük bir projeye imza atabilme noktasına geldik. Sayın Cumhurbaşkanımıza ilgi ve hassasiyetleri için en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Devletimizin desteği ve kurumlarımızın yarattığı kaynaklarla inşallah böyle büyük bir proje hızla tamamlanarak hizmete girecektir.”

Ek Poliklinik Binası Çok Amaçlı Olacak

Ek Poliklinik binasının çok amaçlı bir bina olacağını ve yeni bir vizyon kazandıracağını aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, “5 katlı olarak planlanan 29 bin metrekarelik binanın alt katı otopark olarak planlanmıştır. Binanın Zemin Katında Cerrahi Bilimler Poliklinikleri yer alarak, ameliyat yoluyla tedavi yükü gittikçe artan hastanemizde, önemli bir rahatlamaya aracılık edecek.

İç Hastalıkları Poliklinikleri ve Çocuk Hastalıkları Poliklinikleri yer alıp hastanemizi ziyaret eden hastaların büyük bir oranını oluşturan dahili hastalıklardaki yoğunluğun azalmasına aracılık edecektir. Binamızın 2. Katında ise Dahili Bilimler yer alacaktır. Tüm bu değişimlerle birlikte projemizin 3. katında ‘İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi’ yapılarak, tıp eğitiminde önemli bir yere sahip olan; hasta-doktor iletişimi, tanı koyma, klinik karar verme süreçlerinin eğitimi gerçekleştirilecektir.

Üniversitemizin Avrupa çapında akredite olmuş Gastroenteroloji polikliniğinin Gastroendoskopi uygulama ve eğitimleri de aynı katta gerçekleştirilerek Avrupa standartlarında eğitim ve tedavi imkanı sunulacaktır. Çatısında helikopter pisti, kusursuz poliklinik imkanları, bilimsel alana ve öğrenci yetiştirilmesine sunacağı katkılarla beraber 40 milyon Tl’nin üzerinde bir maliyetle gerçekleştirilecek olan projemiz, dev bir yatırım, üniversitemiz için bir mihenk taşı niteliğindedir. Polikliniklerden boşalan kısımlara ise bazı kliniklerin aktarılması suretiyle, yoğun bakım yatak sayısı arttırılıp, özel katlar oluşturulacaktır.” şeklinde konuştu.

Üniversitemizde Çok Sayıda Proje Hayata Geçiyor

Farklı kurumlar ile yapılan iş birliklerinin büyük önem verdiklerini, bu kapsamda da en büyük işbirliklerini ve karşılıklı desteği önce devletimizden daha sonra da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden gördüklerini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, “Bugün temel atma ile birlikte açılışını gerçekleştireceğimiz, 810 metre uzunluğundaki yol yapım çalışması ve ambulans yolu, otobüs terminali ve akıllı durak hizmetleri bugün gündeme getirdiğimiz iş birliklerimiz.

Ancak üniversitemizin kentimizle bütünleşerek ortaya koymuş olduğu projeler bu kadarla sınırlı değil, B kapımızın önünde öğrencilerimizin güvenle karşıdan karşıya geçmesi için yapılan üst geçit, üniversitemiz sulama hizmetlerinde kullanılmak üzere inşa edilen 20 bin metreküplük yapay gölet, yakın zamanda imarına başlayacağımız katlı otopark projemiz ve yine bu projeyle eş güdümlü olarak başlatacağımız 5000 kişilik cami inşaatımız ve daha nice büyük projeler üniversitemiz ile Büyükşehir Belediyemiz arasında geliştirilen ortak aidiyetin ve milletimizin-devletimizin kaynaklarını doğru kullanma sevdasının bir ürünüdür. Bugün burada da aramızda olan ve bu projelerin tümünde bizi asla yalnız bırakmayan Sayın Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’na huzurlarınızda teşekkürlerimi sunmak istiyorum” dedi.

Radyoterapi Cihazıyla Günde 180 Hataya Bakılacak

Üniversitemize kazandırılan radyoterapi cihazının da önemli katkı sunacağını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Hülagü, “Yeni radyoterapi ünitemizin hizmete girmesiyle Avrupa standartlarının üzerinde, son derece modern, nokta atışıyla etki yapacak bir kanser tedavisini mümkün kılan imkanlara kavuşmuş olacağız. Günde 120 hastaya radyoterapi hizmeti verilebiliyorken yeni üniteyle birlikte günlük 180 hasta rakamına ulaşacağız. Bu da mevcut hizmetlerimizde yarı yarıya bir artış, hastalarımıza tedavi için verilen tarihlerin yarıya inmesi demektir. Bu bir hekim olarak bana büyük bir mutluluk, üniversitemizin rektörü olarak ise gurur veriyor.

“Türkiye’miz için Çalışmaya, Üretmeye Ve Araştırmaya Devam Ediyoruz”

Biz Kocaeli Üniversitesi olarak yaptığımız iş birlikleri, geliştirdiğimiz projeler, verdiğimiz eğitim, ürettiğimiz bilim ve aziz milletimize hizmetimizle her zaman olduğu gibi Türkiye’miz için çalışmaya, üretmeye ve araştırmaya devam edeceğiz.

Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz projelerimizde ve temelini attığımız Ek Poliklinik binamızda, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız ve Sayın Başbakan Yardımcımız Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Karaosmanoğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi ve şükranlarımı  sunuyorum. Memleketimize, milletimize, ilimize ve üniversitemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk de, hastanenin durumu ve temeli atılan ek poliklinik binasıyla ilgili bilgiler verdi.

Protokol konuşmalarının ardından Marmara Bölgesi’nin en önemli ve en güvenilir sağlık merkezi olan Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin modern tıp standartlarına daha uygun hizmet vermesi amacıyla yapımına devam edilen poliklinik binasının temeli atıldı. Törende aynı zamanda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Hastane Anayol ve Terminal Durak Yapımı ile Sağlık Bakanlığı’nın üniversitemize tahsis ettiği Radyasyon Onkoloji Linear Akseleratör Radyoterapi Cihazı’nın açılışları gerçekleştirildi. Törende son olarak protokol üyeleri Radyasyon Onkoloji Ünitesi’ni ziyaret etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817