banner2779
banner2752
banner2750

KOÜ'LÜ ÖĞRENCİLER İZMİT'E İNDİ ORTALIK KARIŞTI
 Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü'nde bir grup öğrenci, 'Barış için boykottayız.Saray yıkılacak. Barış kazanacak' eylemi için üniversitenin içinde bulunan sosyal tesisler önünde toplandı. Pankart ve dövizler açan grup, hükümet aleyhine sloganlar attı. Sosyal tesisler önünden açtıkları döviz ve pankart eşliğinde slogan atarak Rektörlük binası önüne kadar geldiler. Burada özel güvenliğin önlem aldığı görüldü. Grup, buradan da Tıp Fakültesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Grup, burada Tabipler Odası ve sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi ve Ankara'daki patlamaya tepki gösterdi.


Kocaeli Tabip Odası Başkanı Serkan Yılmaz, hastane önünde yaptığı açıklamada, yaşananlara sert tepki göstererek, şunları kaydetti: "100’e aşkın canımız gitti. 400’e yakın canımız yaralandı. Kahrolduk. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız, isyandayız. Ankara’da patlayan bombaların sorumluları bellidir. O sorumlular diktatörlük hevesleri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kalanlardır. O sorumlular 400 vekil hevesi duvara toslayanlardır. O sorumlular katillere silah ve mühimmat gönderenlerdir. O sorumlular koltuk sevdasına düşüp ülkeyi kana boğanlardır. Bizi korkutarak, yıldırarak, sindirerek, yani terörle durdurmaya çalışıyorlar. Yılmayız, sinmeyiz. Ey bombacılar. Koltuk hırsızdan gözü dönmüşler. Size sesleniyoruz. Bütün vahşetinize karşın biz eşit, özgür, laik, demokratik bir ülkede, bir arada, barış içinde, emeğimizin karşılığını alarak yaşamanın mücadelesini sürdürmeye kararlıyız."

Yılmaz, 'İstifa edecek misiniz?' sorusuna gülen bakanı da eleştirerek, "Basın toplantılarında ‘İstifa edecek misiniz?’ gülerek cevap verenler, anlıyoruz ki sizlerin hırstan dolayı gözleriniz kör, kulaklarınız sağır, vicdanlarınız kurumuş. Kaybettiğimiz arkadaşlarımız için dimdik ayakta durmaya mecburuz. Bu nedenle başımız barış için, barış tesis edilene kadar hep dik olacak." ifadelerini kullandı. 


Sağlıkçılar görevleri başına giderken, öğrencilerden oluşan bir grup, Umuttepe Kampüsü'den şehir merkezine doğru tek sıra halinde yürüyüşe geçti.  

 

Daha sonra İzmit Yürüyüş Yolu'na gelen öğrencilerie polis tarafından müdahale edildiği ve çok sayıda gözaltı olduğu bildirildi. 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751