banner2779
banner2752
banner2750

KOÜ’LÜ ÖĞRENCİLERDEN YERLİ VE MİLLİ İHA..!

 

Kocaeli Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Yrd. Dr. Öğretim Üyesi Nasır Çoruh ve Uçak Gövde Motor Bakım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Fidan, TÜBİTAK’a sunulan “İnsansız Hava Aracı” projesinin detayları hakkında bilgi verdi.

 

 KOÜ, TÜBİTAK ve TEKNOFEST’te Fark Yarattı 

Yarışmaya katılım sürecinden bahseden Doç. Dr. Sinan Fidan, projeye bir buçuk yıldır emek verdiklerini belirterek “Öğrenciler, kişisel gelişimlerinin yanı sıra TÜBİTAK ve TEKNOFEST gibi önemli alanlarda da kendilerini göstererek üniversitemizi büyük organizasyonlarda başarıyla temsil ettiler. Teorik bilgilerini uygulamaya döken bu on beş kişilik ekip, zamanla yarıştıkları için çözüm üretme becerilerini de geliştirerek yeni tecrübeler edindiler.” dedi.

 

Zorlu bir eleme sürecinden geçtiklerini belirten Fidan, “Sürecin başında Türkiye genelinde 250’ye yakın takım başvuru yapmıştı. Fakat ilk raporlama sonrası takım sayısı 120’ye indirildi. İkinci kez istenilen detaylı tasarım raporu sonucundaysa, geriye 50 takım kaldı. KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, zorlu aşamaları geçen bu 50 takımın içinde yer alarak ilk galibiyetini yaşamış oldu.” ifadesinde bulundu.

 

İşin Sırrı “Çalışkan Öğrenci”

Projenin asıl mimarının öğrenciler olduğunu ifade eden Fidan, “Tasarımın %99’unu öğrencilerimiz sayesinde oluşturduk. Bu süreçte başta Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Yılmaz, Uçak Elektrik Elektronik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nasır Çoruh, Uçak Elektrik-Elektronik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Satılmış Ürgün proje tasarlamanın her adımında öğrencilerimize destek verdi. Bu anlamda özverili çalışan öğrencilerimize de destek veren hocalarımıza da teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Hedef: “Yurt Dışı”

Projenin amacı hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Nasır Çoruh, öğrencilere olan inancını şu sözlerle dile getirdi:

 

 “Amacımız öncelikle öğrencileri motive edip onları iş hayatına hazırlamaktı. Bunu başardığımıza inanıyoruz. Yeni amaçlarımız daha geniş bir ekiple çok yönlü projeler üretip yurt dışı yarışmalarına katılmak. Büyük organizasyonlar her zaman için bizi daha çok geliştirecektir. Bu noktada büyük bir özveriyle çalışan ve üreten öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Üniversitemiz adına kendileriyle gurur duyuyorum.”

 

Çalışma aşamasında ve sunum esnasında karşılaşılan sorunlarla pes etmeden mücadele ettiklerini söyleyen proje mimarileri öğrenciler ise; tüm zorlu anlarda tek bir ses olduklarını, kendilerini bu şekilde motive ettiklerini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751