banner2779
banner2752
banner2750

KÖY MÜZESİNDE SONA GELİNDİ

Kocaeli’nin ilk ve tek köy müzesinin de içinde yer aldığı konak inşaatının  çevre düzenlemesi dışında eksiğinin kalmadığını söyleyen yetkililer “ 607 metrekarelik bir alan üzerine yapılan 2 katlı konakta muhtarlık odası, etüt yerleri, köy müzesi, sağlık birimi, köy odası ve çok amaçlı salon bulunacak. Projenin yapı inşaatı tamamlanmış olup çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar da önümüzdeki günlerde bitmiş olacak” dediler.

DEĞERLER YAŞATILACAK

Mimari yapısıyla bölgeye ayrı bir değer katacak konak bünyesindeki müzede  köylerde eskiden kullanılan yaba, orak, ellik, saban, düven, öküz arabası, çıkrık, tezgah, dibek taşı, ibrik, tas, kandil, gaz lambası ve giyim eşyaları sergilenecek. Müze sayesinde köylerde yok olmaya yüz tutan eski araç gereçler gelecek nesillere aktarılmış olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751