KÖYLER KALKINACAK

İzmit Belediyesi sayesinde köyler kalkınacak. Geçtiğimiz yerel seçimler sonrası İzmit Belediyesi’nin sorumluluğuna giren 50 köye yönelik çalışmalar devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın talimatıyla kurulan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, köylere giderek hem vatandaşları  bilinçlendiriyor hem de toprak analizlerinde bulunuyor.  Köylerde tarım ve hayvancılığın gelişmesi için  çalıştıklarını söyleyen yetkililer” Belediyemiz ziraat mühendisi ve veterineri köyleri tek tek ziyaret ederek her köyün özelliklerini belirliyor. Hangi köyde  ne yapılırsa ekonomik açıdan köylü kalkınır şeklinde araştırmalarda bulunan  ekipler, toprak analizlerinin sonucuna göre de vatandaşlara yönlendirmede bulunacaklar” dediler.

 

KÖYLÜLER MERAKLI

 

İlgililer, laboratuvarlarda incelenecek toprak analiz sonuçlarına göre köylerin kalkınmasına yönelik projeler hazırlanacağını ifade ederek” Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan, köylerin kalkınmasına büyük önem veriyor. Bunun için de projeler hazırlamamızı istedi.  Hedefimiz şehirden köye göçü sağlayarak  köylü vatandaşın ekonomik  bakımdan daha güçlü olmasıdır” şeklinde konuştular. Köylüler de İzmit Belediyesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade ederek” şimdiye kadar tarım ve hayvancılığı deden kalma yöntemlerle yapıyoruz. Bu yüzden de hep yerimizde sayıyoruz. Bize bilimsel olarak yol gösterilirse boş yere hamallık yapmamış oluruz” dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817