banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

 KÖYLÜ PAZARINA RENKLİ AÇILIŞ

İzmit Belediyesi'nin Cumhuriyet Mahallesi Plaj Yolu Mevkiinde yaptırdığı Kapalı Köylü Pazarı yapılan resmi tören ile hizmete açıldı. Kocaeli'nin ilk ve tamamı yerli üreticilerden oluşan Köylü Pazarı’nın açılışı İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşti. Pazarın açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tuncel, Ak Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Mustafa Yaman, Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Erol Kumsar, İzmit Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, Dünya Şampiyonu Aşçımız Naif Bagi, İzmit Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HEM KÖYLÜNÜN HEM VATANDAŞIN YÜZÜ GÜLECEK

Açılışta söz alan Başkan Doğan, Kocaeli’de tek olan köylü pazarının önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini ifade etti. Tamamı organik olan ürünlerin satışının yapılacağı köylü pazarı projesini en başından beri çok önemsediğini belirten Doğan “ bu işi de alnımızın akıyla tamamlamış olmanın gururunu yaşıyoruz. Pazarımız her Cuma günü kurularak İzmit halkına hizmet verecek. Çevre köylerde yetiştirilmiş sebze meyveler en uygun fiyatla bu pazarda satılacak. Pazarımızda hal ürünleri kesinlikle yer almayacak. Böylece hem köylümüzün, hem sizlerin yüzü gülecek” dedi.

KÖYLERE HİZMETE RED OYU VERDİLER

Cumhuriyet Mahallesi’nde ve İzmit’te gerçekleştirilen çalışmalardan kısaca bahseden Başkan Doğan, “köylümüz burada ürününü satacak, hizmetlerle zenginleşen köylerimizde rahatça yaşayacak. Biz Atatürk’ün “köylü milletin efendisidir” sözüne böyle sahip çıkıyoruz. Biz bunları yaparken, köylere hizmet için meclis onayı istediğimizde CHP buna red oyu veriyor. Burada bunları size siyasi olarak değil, o gün o mecliste “sizi köylümüze şikayet edeceğim. Kararı onlar versin” dedim diye söylüyorum” dedi.

SİYAH BEYAZ İZMİT YOK

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ve ekibinin İzmit’te güzel işler yaptığını söylerek söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu “artık 10 yıl önceki gibi siyah beyaz bir İzmit yok. Hizmetlerimizle İzmit renklendi. Bu pazarda İzmit’imize Kocaeli’mize ayrı bir renk kattı. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

KARPUZLAR YARIŞTI

Kapalı pazarın açılışı renkli görüntülere de sahne oldu. İzmit Belediyesi ilk kez düzenlediği ve geleneksel hale getirmeyi hedeflediği İzmit Belediyesi Geleneksel Bayraktar Karpuzu Festivali Karpuz Dekor Yarışması’nı açılış sırasında gerçekleştirdi. Dünya Şampiyonu Aşçımız Naif Bagi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen yarışmaya katılan usta aşçılar İzmit ve çevresinde yetişen karpuzları adeta sanat eserine çevirdiler. Yapılan karpuz dekor yarışmasının sonunda birinci olan Emre Oruç’a tam altın, ikinci olan Ayşegül Midilli’ye yarım altın ve üçüncü olan Ahmet Barış Cengiz’e ye çeyrek altın hediye edildi. Dereceye giren Aziz Kayabaşı, Murat Ertürk, Selahattin Hızlı, Zeynep Polat, Ahmet Çelik, Rahmi Akyol ve Nurhan Güney’e günün anısına madalya verildi.

PAZAR DÖRT DÖRTLÜK

Her Cuma günü kurularak İzmit halkına hizmet verecek. 94 tezgahın bulunduğu pazar sayesinde İzmitliler, taze ve organik meyve-sebze alma imkanı bulacaklar. Pazar içinde 10 araçlık otopark, zabıta birimi, mescit, sosyal alan, bay ve bayan tuvalet, engelli vatandaşlar için rampa ve umuma açık çeşme de bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826